01.06.2024 16:50

Има ли хора убити от извънземни: Експерт се произнася за смъртните случаи, свързани с НЛО

Видян 3161 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много съобщения за преждевременни смъртни случаи в САЩ се свързват с извънземни, което поражда теории, че тези хора може да са били убити от трети вид.

Сред тях са пилот от военновъздушните сили на САЩ, който починал малко след твърденията, че е станал свидетел на летящ обект, и бразилец, който бил „ударен в главата от извънземно“.

Найджъл Уотсън, изследовател на НЛО от университета Шефилд Халам в Обединеното кралство, е написал за тези случаи в нова книга, озаглавена „Смърт от НЛО“, в която разследва тези мистериозни смъртни случаи.


Уотсън прекарва години в проучване на съобщения за НЛО по целия свят и публикува няколко книги и доклади за своите открития.


Един от случаите, разгледани в книгата, е смъртта на капитана от военновъздушните сили на САЩ Томас Мантел, който през 1948 г. е помолен да разследва сребрист, конусовиден летящ обект.

В докладите се твърди, че Мантел, който е бил 25-годишен герой от Втората световна война, и още трима пилоти са провеждали тренировъчно учение, когато е постъпила молба да разследват високо летящ сребрист обект с червен връх.

Изглежда е метален обект или вероятно отражение на слънцето от метален обект и е с огромни размери - докладва Мантел, докато летеше в небето над Форт Нокс в Кентъки.

Трите самолета се издигнаха на 6705 метра във въздуха, за да прихванат обекта. 


 В 14:45 ч. Мантел съобщава по радиото на кулата, че е забелязал обекта.

Обектът е точно пред мен и над мен, движи се с около половината от моята скорост - каза той.

30 минути по-късно той предостави още една актуализация: „Изглежда е метален обект или е възможно да е отражение на слънцето от метален обект и е с огромни размери. Все още се изкачвам. Обектът е над и пред мен и се движи с моята скорост или по-бързо. Опитвам се да се приближа, за да го разгледам по-добре.

Малко след това другите два самолета трябваше да прекъснат мисията поради липса на запаси от кислород.

Мантел обаче продължил да се издига все по-високо и по-високо - достигнал около 7620 метра.


Но в 17:00 ч. отломки от самолета му са открити в окръг Шелби, югоизточно от Луисвил.

Военновъздушните сили на САЩ първо твърдят, че той е преследвал планетата Венера, но след това заявяват, че обектът е бил таен балон „Скайхук“, спонсориран от ЦРУ, изстрелян в Южно Охайо.

Вярващите в НЛО все още твърдят, че Мантел е намерил смъртта си в ръцете на убийствено НЛО, казва Уотсън, като обяснението за „Скайхук“ е разкрито едва в края на 60-те години на миналия век.


Поразени от „смъртоносен лъч"

През август 1967 г. бразилецът Инасио де Соуза и съпругата му се прибирали към дома си, когато видели обект с форма на обърнат умивалник и трима мъже, облечени в плътни дрехи.

Соуза рефлекторно стрелял с пушката си по един от мъжете Изглеждало, че няма ефект, но от НЛО към главата на Соуза се стрелнал зелен лъч светлина.

Де Соуза изпаднал в безсъзнание и получил изтръпване и треперене на главата и ръцете.


Лекарят предполага, че Соуза просто е имал халюцинации, а няколко дни по-късно е диагностициран с левкемия. Заболяването прогресира бързо и той умира на 11 октомври 1967 г.

Уотсън пише: „Докато някои уфолози смятат, че срещата и болестта на де Соуза са просто трагично съвпадение, други предпочитат да вярват, че зелената светлина от НЛО е била интензивен лъч смъртоносна радиация.

„Проливен дъжд“ от НЛО

През 1947 г. Харолд А. Дал заедно със сина си Чарлз и двама души от екипажа се намират на влекач край остров Мори в Пуджет Саунд между Сиатъл и Такома.

Мъжете твърдят, че са видели над себе си шест златисти и сребристи обекта с форма на поничка - единият от тях се „поклащал“, след което изпускал дъжд от тънки метални ленти и черни бучки.


Едно от тях удря ръката на момчето и я изгаря, а кучето им умира.

Началникът на Дал Фред Лий Крисман посещава мястото и предявява претенции за част от отломките.

След това Дал се сблъскал с мъж в тъмен костюм, който карал черен седан, закарал го до закусвалня в Такома и го предупредил да мълчи.

Кенет Арнолд - който само няколко дни по-рано е забелязал „летящи чинии“ - поискал помощ от разузнаването на военновъздушните сили.

На 31 юли 1947 г. капитан Уилям Дейвидсън и лейтенант Франк М. Браун са изпратени в Такома, но не откриват доказателства за дъжд от разтопено олово и смятат, че фрагментите от пробата са шлака от металургичен завод.


Дейвидсън и Браун загиват, когато техният B-25 се разбива на връщане към базата, а много от пробите и снимките, свързани със случая, изчезват.

Уотсън пише: „За мнозина всичко това миришеше на прикриване от страна на военното разузнаване. Когато през октомври 1968 г. окръжният прокурор Джим Гарисън изправя Клей Шоу пред съда за предполагаемото му участие в убийството на Джон Кенеди, Фред Лий Крисман е призован да присъства.


„Гарисън смята, че Шоу и Крисман са дългогодишни служители на ЦРУ, замесени в редица съмнителни дейности, включително убийството на Джей Еф Кей.

'Когато се връщали към базата си в Хамилтън Фийлд, Калифорния, левият двигател на самолета им В-25 се запалил и те загинали, когато той се разбил близо до Келсо, щата Вашингтон. Анонимен обаждащ се в местния вестник назовава имената на жертвите, преди катастрофата да бъде оповестена публично, и твърди, че самолетът е бил свален от 20-милиметрово оръдие, защото е превозвал фрагменти от летяща чиния.

„Когато Кенет Арнолд излетял от Такома, двигателят му отказал и се наложило да се приземи аварийно. При проверката на самолета той установил, че горивният му клапан е бил изключен. Пол Ланс, репортер на „Такома Таймс“, който отразил тази история, починал внезапно две седмици по-късно от менингит.

„Много от тези истории звучат необичайно и много от тези смъртни случаи имат достоверни обяснения. Така че те не излизат много извън рамките на НЛО общността. Възможно е да става дума за правителствени агенции или за прословутите „Мъже в черно“, но изглежда много крайно да се убиват хора, особено в продължение на десетилетия, когато има по-лесни начини да се дискредитират изследователите на НЛО...


Източник: dailymail


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да се отвори интересна възможност

Днес може да се отвори интересна възможност, като