Свързани новини

29.05.2009 13:48

Иран изгражда газопровод през Турция до Европа

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иран започва изграждането на нов газопровод с дължина 1 740 км през Турция, който ще стигне до потребителите в Европа, предава АФП за БГНЕС.


Това заяви представителят по икономическите въпроси на иранското посолство в Турция. Турция, която обяви намерениeто си да произвежда 20,4 млрд. куб. м природен газ годишно в иранското газово находище "Саут Парс" и да го изнася, вече има един газопровод, през който внася 28 млн. куб. м суровина дневно. "Новият газопровод ще минава от Турция до Гърция през Италия и по нататък към други европейски страни. Друг от маршрутите може да преминава през Ирак и Сирия, а след това през Средиземноморието до Гърция и Италия", заяви Ахмад Ноорани, ирански дипломат по икономическите въпроси. Няколко проекта за газопроводи са в процес на реализация, за да посрещнат нуждите на европейските потребители, сред които е и газопроводът "Набуко", който цели да намали зависимостта на Европа от руския газ, който осигурява ¼ от общото потребление. Ноорани заяви, че до този момент не са били подписани договори, свързани с газопровода "Набуко".
Предварителните планове за дългия 1 740 км газопровод бяха включени в споразумение между турските и иранските власти през 2007 г., но все още не се е стигнало до крайно разбирателство по този въпрос. До този момент са били изградени само части от газопровода в Иран.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци