През миналата година правителството намали ставката на ДДС върху електроенергията до 10% от първоначалната ставка от цели 21%, за да облекчи въздействието от покачващите се цените на тока върху потребителите

Свързани новини

22.06.2022 13:39

Испания планира да намали наполовина ДДС върху сметките за ток до 5% заради растящите цени

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испанското правителство възнамерява да намали наполовина данъка върху добавената стойност върху сметките за електричество до 5% в опит да предпази потребителите от нарастващите цени на енергията, обяви в сряда премиерът Педро Санчес, предаде Ройтерс.




"По време на заседанието на кабинета през следващата събота ще намалим ДДС на електричеството от 10% на 5%. С това ще защитим семействата на нашата страна", посочи Санчес по време на пленарна сесия в долната камара на испанския парламент.




През миналата година правителството намали ставката на ДДС върху електроенергията до 10% от първоначалната ставка от цели 21%, за да облекчи въздействието от покачващите се цените на тока върху потребителите.




Правителството също така премахна временно данък от 7% върху стойността на произведената електроенергия, който комуналните услуги в крайна сметка прехвърлят върху пазарната цена на дребно.




Покачващите се цени на енергията в резултат на по-високото търсене, предизвикано от възстановяването след пандемията и негативните ефекти от войната в Украйна върху цените на природния газ, допринесоха за повишаване на испанската инфлация до най-високите си нива от три десетилетия.




Намаляването на данъците върху електроенергията, обявено от Санчес в сряда, идва само ден, след като министърът на бюджета Мария Хесус Монтеро каза, че правителството планира да увеличи данъците върху електрическите комунални услуги, въпреки че не посочи с колко.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в личните отношения

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в