04.03.2016 09:46

Избори в Източна Украйна в края на юли договори Нормандската четворка

Видян 2735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Среща на външните министри от „Нормандската четворка“ се състоя в Париж. Разговорите започнаха в четвъртък вечер и продължиха почти 4 часа до ранните часове на петъчния ден. В срещата взеха участие руският външен министър Сергей Лавров, френският Жан-Марк Еро, германският Франк-Валтер Щайнмайер и украинският Павло Климкин. Основна тема беше задълбочаващата се политическа криза в Украйна.

  След разпадането на управляващата коалиция в Киев, Германия и Франция, като страни от „Нормандската четворка“, ясно показаха, че Европа е изморена от украинските проблеми и очаква не само да се прекрати огъня в конфликтната зона, но и също така Киев да изпълни своята част от плана за мир, като на първо място приеме закона за провеждане на избори в Донбас.

   При пристигането си на срещата Климкин подмина украинския флаг, който беше поставен в близост до руския и уверено тръгна към знамето на Европейския съюз. Новият ръководител на френското външно министерство Жан-Марк Еро и германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, забелязвайки станалото, учтиво посочиха на украинския министър мястото му. Усмихнат, руският министър Сергей Лавров заяви: „Налага се да застанем един до друг“. Климкин незабавно коментира възникналата неудобна ситуация в Туитър, като написа, "че това съседство няма да допринесе за постигането на напредък".


  Министрите се договориха, че изборите в източната част на Украйна трябва да се проведат до края на юли.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която