Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев стана поредният член на кабинета, който се изказа остро срещу президента

Свързани новини

28.04.2022 11:24

Излезе и от българската орбита, и от човешкото съчувствие: Събев атакува президента

Видян 2049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев стана поредният член на кабинета, който се изказа остро срещу президента. Малко по-рано същото направиха на пресконференция премиерът Кирил Петков и вицето му Асен Василев, определяйки позицията на Румен Радев за Украйна като "позорна".




"Струва ми се, че българският президент отдавна излезе от българската орбита. Днес излезе и от терена на човешкото съчувствие. Да кажеш, че "Давайки оръжие на Украйна, удължаваме войната", е като "Да даваш социални помощи само удължаваш агонията на тези хора", написа във Фейсбук министър Събев.




"Ако Нинова говори за синхрон между Борисов и Радев относно това, че и двамата са недоволни от правителството, то в този случай сме в синхрон 90% от населението на България. Видно е, че управляващите не успяват да се справят по най-добрия начин", посочи PR експертът Нидал Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".



"Радев-Борисов" би била една необичайна коалиция. Прави впечатление обаче, че през последния месец, когато става дума за газ, за взаимоотношения между "Булгаргаз" и "Газпром" - и двамата са на едни и същи позиции", заяви политологът доц. Милен Любенов.



Според него днес президентът е обявил война на правителството с острото си изказване. "Това бе едно много скандално изказване в няколко посоки. Радев обвини българското правителство за това, че "Газпром" спира доставките на природен газ за България. По този начин се солидаризира с позицията на Кремъл", смята политологът.



Алгафари е категоричен, че има скандал между правителството и Радев, и че двете страни имат твърде различни позиции. "Или си с агресора, или с хората, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в личните отношения

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в