Свързани новини

06.08.2010 16:34

Измами 6 от 49

Видян 2594 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият ДЖАКПОТ в историята на българското тото падна на 17 юни тази година. 25, 48, 46, 5, 28, 39 бяха заветните 6 числа. Седмици наред печалбата нарастваше, за да достигне рекордните 6 575 225 лева. Стотици хиляди хора брояха стотинките си, за да пускат фиш и вярват в късмета си, а няколко души отгоре удрят джакпота, като им събират парите. И то за държавна сметка.


Е, джакпотът уж падна, но изненадващо за всички, никой не си го потърси. И така сумата остана за държавата, тъй като на 2 август точно в 17 ч изтече крайният 45-дневен срок, до който спечелилият огромното състояние можеше да го получи. Анонимният маркототевец обаче така и не се яви и Управителният съвет на Българския спортен тотализатор реши 3 000 000 лв. да бъдат върнати на три равни части като джакпот на играта 6/49 на тотализатора, а другите 50% от парите да отидат в полза на Министерството на спорта. Решението ще бъде внесено в Министерския съвет и в Комисията по хазарта.


Тук обаче идва въпросът какво правят останалите хорица с печалби. И защо тези пари не се разпределят равномерно в тиража и човек, ударил петица, вместо 10 бона, да прибере 50. И без това тотото съвсем оряза мераклиите. Отпаднаха третите тегления и в трите игри на щастието – 5 от 35, 6 от 42 и 6 от 49. Официалното оправдание е вдигане на печалбите, което щяло да направи тотото по-атрактивно.


Нищо подобно: шансът за печалба драстично намалява. Даже най-проста сметка показва, че вероятността да уцелите поне 3 числа и да вземете някой лев от залога си, бе отрязана точно с 1/3 или иначе казано намаля с 33%. Ако шансът да се спечели шестица в 6 от 49 беше 1 на 13 милиона, сега е 17 милиона към 1. Иначе казано, ако човек очаква да стане тотомилионер, по-скоро ще получи от умрял писмо.


И всичко това се прави, заради война с частните тото пунктове, които готвят скоро да пуснат нова игра, в която може да се печели по милион всяка седмица.


Но да се върнем на тези 3 милиона, които отиват за държавата. Какво ще се прави с тях и дали момчета като боксьорчетата Тервел Пулев и Детелин Далаклиев най-накрая ще си получат стотинките, обещани им от министерството за сребърния медал от европейското първенство и за световната титла.


Отвратително е положението и на повечето спортни бази, включително от национално значение. Даже гребната на Панчарево при министър – гребец, със съпруга и баща – директори в ресорната федерацията. Срам! Защо ли? Нямало пари.


Незаконната федерация по щанги на автора на допингскандали Антон Коджабашев и на бившия министър Васил Иванов – Лучано също награби милиони от тотото. Тя пък бе подпомогната за организация на Световно първенство. Шеф на неговия организационен комитет е спортният министър Свилен Нейков. По негова воля правителството изтегли иска си за заличаване на скандалната фалшива федерация 2 часа преди съдът да я отреже завинаги и да предотврати пладнешкия обир.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за