20-годишната Идън Голан, която има двойно израелско-руско гражданство, беше добавена към базата данни по-рано тази година, малко след като спечели както журито, така и обществения вот, за да стане израелски представител на Евровизия. Това обаче остана до голяма степен незабелязано, докато тя не стигна до финалите тази седмица.

Свързани новини

13.05.2024 14:42

Израелската певица от Евровизия е в украинския "списък за убиване"

Видян 22879 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Участничката на Израел на песенния конкурс Евровизия 2024 беше качена на прословутия украински сайт Миротворец за участие в детски конкурс в Крим, когато е била едва на 12 години.

Скандалната украинска база данни Миротворец (Миротворец) е наречена "списък за убиване" на Киев и критикувана от правозащитни организации. Уебсайтът, за който се твърди, че се управлява от украинското вътрешно министерство, изброява враговете на държавата и ги маркира като "ликвидирани" в случай на тяхната смърт. Смята се, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад смъртта на множество лица в базата данни, включително руската журналистка Даря Дугина и военния блогър Владлен Татарски.

20-годишната Идън Голан, която има двойно израелско-руско гражданство, беше добавена към базата данни по-рано тази година, малко след като спечели както журито, така и обществения вот, за да стане израелски представител на Евровизия. Това обаче остана до голяма степен незабелязано, докато тя не стигна до финалите тази седмица.

Според украинския сайт певицата е обвинена в "съзнателно нарушаване на държавната граница на Украйна", провеждане на "незаконна търговска дейност на териториите на Украйна", опит за "легализиране на окупацията на Автономна република Крим", както и участие "в антиукраинска пропагандна дейност на Русия".

Голан е родена в Израел с двама си родители, произхождащи от СССР. Майка ѝ е украинско-еврейка, а баща ѝ е от латвийско-еврейски произход. Семейството на певицата се връща в Русия, когато тя е на шест години, и живее в Москва повече от десетилетие, преди да се върне в Израел през 2022 г.

Още през 2016 г. , когато Голан е на 12 години, тя участва в конкурса "Нова воля" в Артек – международен детски курорт в Крим – където изпълнява дует с руския певец и автор на песни Нюша. Това изпълнение беше нейното единствено "престъпление", посочено в базата данни.

Голан стана във фокуса на пропалестинските протести, след като беше избрана да представлява Израел в песенния конкурс, проведен в Швеция тази година.

Хиляди демонстранти се стекоха в града-домакин Малмьо тази седмица, настоявайки Израел да бъде изхвърлен от "Евровизия" заради войната в Газа. Въпреки че изпълнението ѝ е освиркано от публиката, Голан достига до финалите, като песента ѝ Hurricane заема пето място.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Извод 13.05.2024 16:11

    Политиците о$раха всичко ценно и непреходно в този свят. Политика в изкуството е като плюнка в буркана с мед. Да живее пошлостта!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес може да се окажете въвлечени в клюки на работното място

Днес може да се окажете въвлечени в клюки на работното