Вицепрезидентът Илияна Йотова пусна пост в социалната мрежа Фейсбук по повод смъртта на доайена на журналистиката у нас Иван Гарелов.

Свързани новини

03.09.2024 14:09

Йотова и Радев отдадоха почит към Гарелов

Видян 734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Иван Гарелов осъзнаваше мисията да служи на обществото с критични и безпристрастни позиции", заяви президентът.


Вицепрезидентът Илияна Йотова пусна пост в социалната мрежа Фейсбук по повод смъртта на доайена на журналистиката у нас Иван Гарелов.

"Имам честта да живея в епохата "Гарелов"! Гарелов никога не остаря, трупаше мъдрост и я раздаваше на тези, които я разбират и искат. Неизчерпаемата му енергия и професионализъм, вечно любопитните към света очи, критичността преди всичко към себе си, верността на принципи, далеч над конюнктурата, го поддържаха млад и със сърце, биещо в един ритъм с ритъма на деня", написа тя.

"Той е легенда, а легендите не остаряват, стават по-богати и красиви! Благодаря за всичко, което ми даде, учителю! Светъл да е пътят на душата ти!", завършва поста си Илияна Йотова.

"В лицето на Иван Гарелов днес обществото ни се раздели с една от най-забележителните личности на българската журналистика, която до края на дните си отстояваше истината с почтеност и просветеност". Това заявява президентът Румен Радев по повод загубата на уважавания журналист и общественик.

В съболезнователния си адрес държавният глава посочва, че професионализмът на Иван Гарелов "се градеше не само на стабилни морални устои, богата ерудиция и журналистически стандарти, а и на гражданска съвест, които той опази от нечисти намеси, за да се превърне в пример за смела публицистика".




"Самият той осъзнаваше отговорността си като общественик и не отстъпи пред ангажимента си към истината, за да изпълни най-важната си мисия – да служи на обществото с критичността си и безпристрастните си позиции. Неговият обективен прочит на събитията бе надежден ориентир за публиката и съществена част от усилията за отстояване на плурализма на мненията в медийната среда у нас", заявява още Румен Радев.

Президентът отбелязва, че с характерния си и неподражаем стил като водещ на "Панорама" Иван Гарелов не само е допринесъл за издигането на предаването като висока политическа трибуна у нас, но и е спомогнал за изграждане на общественото мнение в едни от най-турбулентните времена от съвременната ни история. "Като журналист той беше и в някои от най-конфликтните зони по света и с филмите, книгите и историите си информираше публиката и изпълняваше една от загърбваните днес цели на професията  – да образова", допълва държавният глава.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни