Най-красивите места в света (Втора част)

Свързани новини

20.10.2024 08:00

Къде са най-красивите места в света? (Втора част)

Видян 4876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Къде са най-красивите места в света? Вчера видяхме някои от тях. На планета, на която има розови езера с фламинго в Мексико, огромни разноцветни хълмове в САЩ, зелени вълнички от оризови полета в Индонезия и епични ледени пейзажи в Антарктида, е трудно да се избере любимо място - но защо да избираме едно? Виж още красиви места:


Национален парк Гранд Тетън, Джаксън Хоул, Уайоминг

Прочутите три върха на националния парк са сред най-разпознаваемите забележителности в Уайоминг, като Гранд Тетън е най-високата точка на веригата. Той е включен в списъка на много професионални приключенци, но и за начинаещите, които търсят разходка на открито, плуването по река Снейк или планинското колоездене през 310 000 акра са подходящи варианти. Завършете с вечеря в ресторант Snake River Grill в центъра на Джаксън и нощувка в скалния хотел


Водопади Анхел, Венецуела

Най-високият водопад в света с каскади от 979 метра се намира в защитения от ЮНЕСКО национален парк Канайма и е вдъхновение за филма на Дисни „Нагоре“. Мястото е достъпно само с лодка или самолет.



Врата към Изтока Киргизстан има природна красота. Непокътнати борови гори, скалисти хребети и подвижни яила са характерни за...

Киргизстан

Киргизстан е врата към Изтока и има природна красота. Характерни за страната са непокътнатите борови гори, скалистите хребети и вълнообразните пасища.



През топлите месеци посетителите се стичат към ледниковите езера, а през зимата престоят при полуномадски овчари е преживяване, което не прилича на никое друго.


Големият канал, Венеция

Дългият 3810 метра канал минава направо през центъра и е вдъхновил множество художници, сред които Каналето, Моне и JMW Търнър. Ограден от сгради, датиращи от XII до XVII в., той е най-величественият воден път в плаващия град.


Национален парк Хванге, Зимбабве


Хванге има по-голямо разнообразие от бозайници от всеки друг национален парк в света и е най-големият природен резерват в Зимбабве. Той е с размерите на Белгия и е дом на повече от 50 000 слона и 500 вида птици. Зимните месеци през влажния сезон са най-подходящото време за наблюдение на мигриращите птици или резервирайте сафари извън сезона, когато паркът се посещава от по-малко хора.



Една трета от територията на Монголия е покрита с пустиня и въпреки че е 18-ата по големина държава в света, нейните три милиона жители са...


Монголия


Една трета от Монголия е покрита с пустиня и макар да е 18-ата по големина държава в света, нейните три милиона жители я правят най-слабо населената. Посетителите могат да се докоснат до местното население: да яздят коне, да помагат в грижите за добитъка и да спят в гер - традиционна юрта от филц.



Това солено езеро е най-ниската точка на континента. Обикновено е сухо поради изпаряващата се вода, а соленото му находище...


Езерото Ейре, Австралия



Това солено езеро представлява най-ниската точка на континента. Обикновено е сухо поради изпаряващата се вода, а солено-депозитната му мъгла го запълва напълно средно само два пъти на 100 години.


На няколко минути от бушуващия със скутери Убуд се намират артистични селца с нисък интензитет на живот, яркозелени оризови полета, буйни гори и обширни джунгли. Бали...


Бали, Индонезия



На няколко минути от блъскащия се със скутер Убуд се намират артистични села с нисък интензитет, яркозелени оризища, буйни гори и обширни джунгли. Бали е един от 17 000-те индонезийски острова, а средната му температура през цялата година е около 30°C. Разгледайте Бали с велосипед, а след това се отправете към някой от многобройните му готини плажни клубове.

Парк Seven Sisters Country Park, Източен Съсекс, Великобритания



На девственото южно крайбрежие на Великобритания се намира един от най-великите пешеходни маршрути и крайбрежни паркове в страната - Seven Sisters. Съставена от 280 хектара тебеширени скали, криволичеща речна долина и равнинни тревни площи с гледка към Ламанша, крайбрежната пътека започва близо до Ийстбърн, където е началото на 100-километровия път Саут Даунс.


По маршрута, станал известен от революционера Че Гевара, който започва своето пътешествие с мотоциклет в Буенос Айрес, се спуснете към...


Пустинята Атакаме, Южна Америка



По маршрут, прочут от революционера Че Гевара, който започва пътешествието си с мотоциклет в Буенос Айрес, се спуснете към Чили през пустинята Атакама, перуанската Амазонка и нагоре към Венецуела. Огромни пространства от пясъчни равнини бързо се превръщат във високи върхове на дюни и проломи, водещи до плата с прашна трева. Това е пътешествие за изследователи, а Андите се извисяват над аржентинско-чилийската граница, преливайки от едната страна в другата. НАСА дори използва пустинята като тестова площадка за бъдещи мисии до Марс.


Bondi Iceburgs, Австралия



Bondi Icebergs може би е най-известният басейн в света. Структурата с олимпийски размери стои в южния край на плажа Бонди вече повече от 100 години. Той не е отопляем или хлориран, а е пълен с морска вода, като Тасманово море се разбива в ръба му.


Малдивите



Пясъчните брегове на Малдивите, архипелаг в Индийския океан, са осеяни с разкошни места за отдих с всякакви форми и размери. Между разкошните уелнес курорти и екзотичните ресторанти кристално чистите води предлагат широки възможности за гмуркане с шнорхел и гмуркане. Гмурнете се в синьото и се озовете в свят на калейдоскопични цветове, в който рибите ту се появяват, ту изчезват.


Езерото Пейто, Канада



Едно от най-красивите и най-фотографираните канадски езера е басейн с керемидено синьо в по-тъмните дни, докато ледниковите му води отразяват шареното синьо на небето в по-светлите дни. Устремените любители на разходките са добре възнаградени, когато достигнат връх Боу, най-високата точка на Icefields Parkway.


Ла Диг, Сейшели



Третият най-населен остров на Сейшелите, La Digue, носи името си от кораб от флота на френския изследовател Марк-Жозеф Марион дю Френ, който посещава Сейшелите през 1768 г. Благодарение на неземните си гранитни образувания, стъклените води и финия пясък, Anse Source d'Argent често е смятан за един от най-красивите плажове в света - място, което туристите възхваляват, когато излизат от изключително луксозните хотели и курорти на острова.


Национален парк Йелоустоун, САЩ



Бизони, мечки, гъски, елени - това са само част от животните, които обитават най-стария национален парк в света. Всяка смяна на сезоните привлича нови обитатели от домовете им, тъй като много от тях се прибират през студените зими и очакват първите признаци на пролетта. Забележителност на парка е Йелоустоунската калдера - гаргантюански кратер, образуван от катаклизмично вулканично изригване преди около 640 000 години.



Източник: cntraveller.com









 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Гришо Димитров пак е финалист в Стокхолм

Гришо се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор

Григор Димитров се класира за финала на ...

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак