Свързани новини

17.03.2021 14:48

Как 1 месец чакам TNT/FEDEX да придвижи от летището до центъра на София 1 чифт обувки?

Видян 7809 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 17 март се навърши 1 месец, откакто  TNT/FEDEX придвижва един чифт обувки за мен от летището в София до моя офис в самия център на града. Последно аз търсих българското представителство на световната компания преди повече от седмица и отговорът на въпроса: „Къде ми е пратката”, беше: „Чакайте малко, да питам колежката”.
Проблемът е, че пратката е презокеанска, поради което се обмитява у нас. От TNT/FEDEX, посредникът, избран от изпращача, ми предложиха да свършат формалностите вместо мен, срещу което да им дам 36 лв. И ги получиха. Доставката струва 4 пъти повече пари, отколкото на винаги точния според моя личен опит ЕКОНТ.
Все пак, от TNT/FEDEX Барак Обама взе девиза си: Yes, we can, „Да, ние можем” в превод на български, ако добре си спомням. Така че, как да не й се довери човек. Пък и при тези пари.
Особено, когато в точка 1 на изпратените и подписаните от мен тутакси документи, се споменаваше нещо за „до 2 дни” от упълномощаването и пролучаването за съответния административен номер се извършва митническото освобождаване, което според „колежката” трябвало да стане като реално получаване съвсем бързо, понеже сега нямало много поща – нали е Ковид.
Подчертавам, след като получих от изпращача инфото, че обувките ми са пристигнали в България, аз се обадих на TNT/FEDEX. Вместо те на мен, както би било редно.
Но това далеч не беше последното ми обаждане. Когато след седмица отново звъннах, понеже бяха минали повече от „до 2 дни” плюс още 1-2, колкото ми се струваше нормално за движение на пакет от точка А до точка Б, намиращи се на 10 км една от друга в един град, отново се обадих.
Оказа се, че нещо ми нямало документите, та ги пуснах пак, приложени отново електронно. Най-накрая ми бяха изчислили и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.03.2021 19:06

    Бял кахър. Миналият февруари бях в Малта, където в автобус успяха да ми откраднат комплект лични документи, кредитни, дебитни карти и др. За часове, с голямата помощ на почетния консул ми издадоха пътни документи и успях да отпътувам навреме. Малтийската полиция получи информация с помощта на нашите банки за банкомата, от който крадците са се пробвали да използват картите. Три дни след събитиетието получих съобщение от малтийската полиция, че моите документи са намерени и изпратени в българското посолство в Рим (в Малта няма такова). Вече година чакам някаква вест от подчинените на Екатерина Захариева.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Интуицията ви ще бъде изострена днес

Интуицията ви ще бъде изострена днес, което може да ви