Свързани новини

01.06.2021 15:16

Как системата пречи за гласуване в чужбина – личен опит; пенсионирайте най-сетне М. Константинов

Видян 3207 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще ми се наложи да гласувам на 11 юли извън България. Искам, а и по закон съм длъжен да го направя. В Европейския съюз. В неговата втора по големина държава Франция. В един от най-значимите й градове.


Понеже трябва да се регистрирам до 15 юни, използвах първата възможност и по тази причина попълних надлежно електронния формуляр. Дадох всички изисквани данни, както са по личната ми карта.


О, чудо!


Невероятно, но факт!


Системата, поддържана от Информационно обслужване, начело с великия мислител Михаил Константинов ме шокира с откритие – не, друго – името ми не фигурирало в нея.


Конкретният отговор:


„Името не съвпада с Националната база данни Население”.


Има една такава психологическа формула, уж абстрактна: „Човек е нереален извън обществото”. В моя случай явно се оказва буквална.


Понеже „аз мисля, следователно съществувам”, а и гласувам на всички избори, пък личните ми данни са си все същите, освен че изтекоха, докато не избиваха елита и Галя Димитрова управляваше НАП от Мачу Пикчу, се досещам, че грешката не е в моя телевизор.


Тя е в Информационно обслужване и със сигурност не е нито единична, нито е  случайна. Някой много се бои от гласовете от чужбина, понеже на 4 април бяха рекорден брой, а на 11 юли ще бъдат още повече. И не могат да се прогнозират дори от ненадминатите ни социолози.


Всичко това ме кара да поискам час по-скоро да бъде поправена грешната система в интерес на десетки хиляди българи, които през юли ще пътуват, но биха искали да изпълнят ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ДА ГЛАСУВАТ, ВЪВЕДЕНО СЪС ЗАКОН.


И също да бъде най-сетне пенсиониран шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов, който е пряко отговорен за това безобразие.


Ако някой спазваше закона, наложен от Влади Горанов с благородната цел да се освободят онези над 10% от администрацията работещи пенсионери, отдавна щеше да го е направил. Тъй като според правната норма хората в третата възраст в държавната администрация нямат право да заемат работни места. И струват на данъкоплатците повече от 1,5 млрд. лв. годишно във възнаграждения.


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.06.2021 20:44

    Боре стига с тоя Кан бе брат, вече си мнооо прост. Не ти се налага ама искаш да си велик а си просто боклук.

  • 002 Вярно, но 01.06.2021 20:33

    Забелязвате ли как Мишока Константинов се е снишил и никакъв го няма по медиите тези дни. Убеден съм,че усилено мишкува сред управляващите и всячески се опитва да запази парчето баница. Ненаял се...

  • 001 Anonimen 01.06.2021 15:27

    Той ,Константинов,си е пенсиониран,но взема и заплата.Просто трябва да бъде уволнен,изгонен,изритан,изчегъртан-изберете сами!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение