28.08.2017 17:08

Как София ще се превърне в интелигентен град?

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещето на столицата като интелигентен и още по-конкурентоспособен град е темата на първата международна конференция „София – град на знанието“ (Sofia Knowledge City). Тя е организирана от Investor Media Group и клъстер „София – град на знанието“ на 28 септември в Capital Fort, бул. Цариградско шосе 90, и ще се проведе под патронажа на Столична община. Достъпът е свободен.


Целта на събитието е да привлече вниманието на гражданите, бизнеса, научните, образователните институции и администрацията върху предимствата на дигитализацията, новите технологии и оптимизацията на ресурсите в градската среда, така че да се подобри качеството на живот в града. Участниците ще представят конкретни решения за дигиталната трансформация и превръщането на столицата в интелигентен град, а чуждестранни експерти ще споделят международния опит в изграждането и управлението на „градове на знанието“.


Панелистите в „София – град на знанието“ ще акцентират върху доброто взаимодействие между публичния и частния сектор, управлението на знанието за подобряване на градската среда, зелената икономика и цялостния облик на града, потенциала на технологиите за повишаване на стандарта на живот и инвестициите в местната икономика.


Сред лекторите са Светлана Ломева, председател на Асоциацията за развитие на София, д-р Андреас Бранднер, управляващ директор на Knowledge Management Associates, Австрия, д-р Стефан Веерс, Европейска Комисия – представител на Digiresearch, генерална дирекция наука и иновации, д-р Майкъл Перо, COST – Европейска кооперация за наука и технологии, Луис Лапидаире, Knowledge4Innovation и други. За актуалната програма следете сайта http://sofiaconference.bg/


Обобщението на най-важните акценти, тенденции и решения ще се случи на 29 септември на заключителната среща на участниците - Sofia Knowledge Café в Capital Fort.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог