Свързани новини

01.10.2009 17:58

Капон на битка с Овчаров за 2 млрд. лева

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мария Капон внесе в парламентарната Комисия по борба с корупцията с председател Яне Янев допълнителни сигнали относно засекретените договори за доставка на природен газ, предаде агенция Фокус. Документите са внесени и в прокуратурата. По думите на Капон на градския обвинител Николай Кокинов вчера е представен  сключеният от Румен Овчаров секретен договор. Спред Капон проблемът е в бездействието на бившия икономически министър и невъзможността България да използва тези договори, така че да гарантира доставките на газ при една нормална цена, договорена преди 10 години. Внесените документи са от 2006 година, уточни Капон. Според нея щетата, която е нанесена, е на стойност 2 милиарда лева. Овчаров контрира, че подписаният договор с Газпром не е негов, а е одобрен с правителствено решение. Според депутата, цитиран от Фокус, очевидно на Мария Капон й липсва медийното внимание.


Капон се закани пред 19’, че тепърва предстои да се изясняват още неща във връзка с министерстването на Овчаров.


В същото време РЗС, чийто кандидат на изборите беше Капон, напусна вчера парламента. Яне извади хората си за ден заради обсъждането на закона за лова. Това е поредният скандален текст, подозиран за конфликт на интереси, който внася депутатът от ГЕРБ и близък по бизнес до ДПС Емил Димитров. Неговата фирма се сдоби чрез фалшив подпис на Бойко Борисов с общински терен за 14 млн. евро преди година. Според проектозакона на ГЕРБ, срещу който е Янев, дивите птици вече ще могат да бъдат отстрелвани дори по време на разможителния им период, което би предизвикало европейски санкции, ако влезе в закона.


“Отсега нататък, когато бъдат внасяни законопроекти, в които прозира явен конфликт на интереси, ще напускаме парламентарната зала”, категорично заяви лидерът на РЗС. Според него е недопустимо собственици на ловни стопанства и полета, какъвто е депутатът на ГЕРБ Димитров, взел концесия за 15 години в последната седмица на кабинета Станишев.


19’ припомня, че при него ловуват президентът Първанов, олигархът Валентин Златев и други видни фигури. Припомняме също, че предното законодателно предложение на Емил Димитров беше амнистия за заменките на гори за “добросъвестни инвеститори”. Тази сряда неговият съдружник Славян получи ОК за смяната на лес в Тетевен срещу 11 дка несебърски дюни. Според вестниците Капитал и Сега самият Димитров по време на старата власт е свързан с поне 3 заменки. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със