Свързани новини

27.10.2018 09:10

Китай е „произвел" най-много нови милиардери през миналата година

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Китай е „произвел" най-много милиардери през последните години и заедно с Индия има три четвърти от новопоявилите се милиардери в щатски долари , се казва в доклад на швейцарската банка UBS и международната мрежа за услуги PwC, предава bulgarian.cri.cn.


През 2017 г. милиардерите в САЩ, които следват Китай в листата, са били 53, докато в световен мащаб те са 2 158 и състоянието им е на обща стойност от 8,9 трилиона щатски долара.


„През годината броят на милиардерите в Азия в нашата база данни за първи път надхвърли тези в САЩ", се казва в доклада. „Подкрепен от възхода на китайските предприятия в една изключителна година, броят на азиатските милиардери се увеличи с почти една четвърт и достигна 637." За сравнение, в САЩ техния брой е 563, а в Европа 342. САЩ обаче си запазват първото място, тъй като най-богатите живеят там.


В доклада се посочва, че големият брой богаташи в Азия остава относително нестабилен в условията на бързото икономическо развитие и непостоянния фондов пазар, чрез които бързо се натрупва богатство, но то може да бъде и много бързо загубено. „Около 45 души (34 от тях от Китай) напуснаха групата на милиардерите", предаде 24 часа.


Много от младите богаташи в Азия са малко над линията на милиардите долари, което ги прави уязвими към промени в състоянието, независимо дали това е под формата на падащи цени на акциите, политически промени или лични затруднения.


Според доклада, активите на 36-те швейцарски милиардера са се увеличили с 19% през миналата година и са достигнали 123,5 милиарда щатски долара. Докато UBS не посочва имена поради банкова тайна, в доклада се казва, че те са активни предимно в области като здравеопазването, финансовите услуги и търговията на дребно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си