02.10.2024 09:23

Ключови моменти от предизборните дебати между кандидат-вицепрезидентите на САЩ

Видян 155 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Демократът Тим Уолц и републиканецът Джей Ди Ванс, кандидати за вицепрезидент на изборите в САЩ, влязоха в словесен сблъсък по редица въпроси като кризата в Близкия изток, имиграцията, данъците, абортите, климатичните промени и икономиката. На състоялите се тази нощ вицепрезидентски дебати имаше много политически разногласия и малко лични нападки, предаде "Ройтерс".

Уолц - 60-годишен либерал, бивш гимназиален учител и настоящ губернатор на Минесота, и Ванс, автор на бестселъри и сенатор консерватор от Охайо, отстояваха крайно различни възгледи по важните въпроси, които вълнуват страната. Дебатите, организирани от телевизия Си Би Ес в Ню Йорк, започнаха с ескалиращата криза в Близкия изток, след като вчера Израел продължи нападението си в Южен Ливан, а Иран нанесе ракетни удари по Израел.

Уолц заяви, че Тръмп е твърде „непостоянен“ и твърде много симпатизира на онези, които действат със сила, за да му се повери справянето с разрастващия се конфликт. Ванс пък увери, че Тръмп е направил света по-сигурен по време на управлението си.

Запитан дали би подкрепил превантивен удар срещу Иран от страна на Израел, Ванс допусна, че би се доверил на преценката на Израел, докато Уолц не отговори директно на въпроса.

Ванс попита защо Харис не е направила повече за справяне с инфлацията, имиграцията и икономиката като вицепрезидент на Джо Байдън. "Ако Камала Харис има такива грандиозни планове за справяне с проблемите на средната класа, то тя би трябвало да ги осъществи сега - не в момент, когато иска повишение, а вършейки работата, която американският народ ѝ възложи преди 3 години и половина", заяви Ванс.

Уолц обрисува Тръмп като неуравновесен лидер, който е дал приоритет на милиардерите, и насочи критиките на Ванс по отношение на имиграцията срещу самия него, като атакува Тръмп за това, че е оказал натиск върху републиканците в Конгреса да се откажат от двупартиен законопроект за сигурността на границите по-рано тази година. "Повечето от нас искат да решат този проблем", каза Уолц за имиграцията и добави: "Доналд Тръмп имаше четири години да се справи с това, и той обеща на вас, американците, че ще е лесно".

Тръмп, който проследи дебатите по телевизията, публикуваше яростни коментари в Truth social.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жена ограби таксиджия в Бургас

Жена ограби таксиджия в Бургас

55-годишна бургазлийка е откраднала 200 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден не е от лесните

Този ден не е от лесните. Желанията ви и