Свързани новини

14.06.2009 16:48

Кмет замести зам.-министъра Мустафа в листата на ДПС

Видян 2620 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Кърджали Хасан Азис светкавично е попълнил третата позиция в листата на ДПС, след като подалият оставка зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа пожела да бъде аут от нея, предаде БГНЕС.


Внезапният гамбит е бил изненада за Азис, а лично председателят на ДПС Ахмед Доган го е помолил да се съгласи. "Това е решението на Централния предизборен щаб, аз научих вчера след 18 ч.”, когато в централата на "Стамболийски” областният лидер Бахри Юмер получи листата и тогава всички я научиха. Никакви по-специални разговори с мен не са водени преди това”, заяви Азис в отговор на въпроса дали е имало предварителни проверки на нагласата му да се включи в надпреварата за депутатски мандат. Според него нямало как да не е изненада поставянето му на третото място в листата в качеството му на действащ вече втори мандат кмет. Впрочем, Хасан Азис и на предишните парламентарни избори фигурираше в бюлетината, но по-скоро като „пълнеж”, под номер 10. „Приемам го като допълнителна отговорност и ангажимент към избирателите. Но това съдържа и особен знак – избираемата позиция за един действащ кмет е и задължение, и оценка, но и още много въпросителни”, посочи още Азис. "Приеми третото място като моя молба”, му казал Доган снощи по време на кратък разговор между двамата. Според Азис до последния момент никой не е бил сигурен кой е попаднал в листата и каква е подредбата й. Известно е, че по утвърдена партийна традиция последната дума в това отношение винаги произнася лидерът Ахмед Доган. Двама са действащите кметове в листата на ДПС от Кърджалийско – освен Хасан Азис, на 5-а позиция е кметицата на Крумовград Себихан Мехмед. Азис възприемал третото си място не като „абдикиране от отговорностите на кметската власт, а като още по-големи ангажименти”. По време на предизборната кампания той смята да даде отговори по всички горещи проблеми на общината, в това число и за съдбата на огромния кредит за изграждането на пазара на производителите по САПАРД, проектите по околната среда и др. Както и на евровота, така и днес пред щаба на ДПС се мотаеше 16-годишният Севди от село Кьосево с партийно-агитационната си прическа. За изборите за национален парламент обаче момчето се беше погрижило главата му да бъде по-фино избръсната. Отзад са издълбани до кожа трите букви ДПС, а под тях се "веят” маслинови клонки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец