Свързани новини

17.09.2018 14:09

Кметът: Модерен градски транспорт е приоритетът на София

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на метрото и модернизирането на градския транспорт са основните приоритети пред Столичната община, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за 24 часа.


„Столицата се променя с последователна, упорита работа и с реализиране на стратегически приоритети. Безспорно най-големият проект, който променя града, е метрото. За 10 г. пуснахме 30 км нови линии, а сега изграждаме още 12 км. През 2019 г. ще са готови първите 8 км, така метрото ще свърже кварталите Красно село и Хаджи Димитър с центъра. През 2020 г. ще е готов и участъкът през Овча купел до околовръстния път при Горна баня с буферен паркинг и връзка с жп линията София - Перник.


През тази и следващата година доставяме 162 нови автобуса, от тях и първите 20 електробуса. Така ще обновим 90% от автобусите, а само допреди 4-5 г. по улиците се движеха старите икаруси. Продължава модернизацията на трамвайните линии. Неслучайно НСИ отчита, че над 8,5 млн. пътници повече са използвали електротранспорта. Само с модерен градски транспорт повече хора ще слязат от колите си и ще изберат по-екологичен начин на придвижване”, заяви кметът на София


Фандъкова разкри, че е поела ангажимент пред министъра на младежта и спорта Красен Кралев да бъде намерен терен за нов национален стадион.  


„Ще съдействаме максимално София да има нов национален стадион с достъп до метро, паркинг, за да не задръстваме центъра при важни мачове”, обяви градоначалникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог