27.11.2013 15:35

Коалиционният кабинет в Германия е готов

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиционният кабинет в Германия ще бъде обявен най-рано след две седмици. Правителството вече може да бъде съставено, след като преговорите между двете основни партии – христяндемократи и социалдемократи, приключиха. Представителите им заседаваха цяла нощ и рано сутринта обявиха, че договорът за съвместно управление е съставен. За да влезе в сила обаче, е нужно първо да бъде одобрен от членовете на ГСДП. Такова бе условието на социалдемократите, за да започнат преговори за общо управление с Християндемократическия съюз.


В преговорите двете страни се договориха за минимално заплащане в размер на 8,50 евро на час, което е около 1500 евро на месец. То ще бъде въведено през 2015 г. Договорено е и въвеждането на минималната задължителна пенсия от 850 евро. Това означава, че в бъдеще няма да има пенсионер, който да получава под тази сума. Коалицията ще въведе евентуално и винетки за чуждестранни шофьори. Лидерът на ХДС Ангела Меркел обаче поиска първо да се провери дали това съответства на всички европейски закони.


Очаква се лидерите на Християндемократическия съюз, коалиционният му партньор Християнсоциалният съюз и Германската социалдемократическа партия да представят подробности за споразумението на пресконференция по-късно днес. Те обаче може да изчакат още две седмици, преди да обявят разпределението на постовете в правителството.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци