Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, които са против освобождаването на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, смятат, че той е нарочен и уволнението му е отмъщение.

Свързани новини

06.12.2023 13:38

Който се е захванал с Пирогов, е паднал: Борисов

Видян 814 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Който се е захванал с Пирогов, това правителство е паднало”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за уволнението на шефа на болницата д-р Валентин Димитров. „А те (ППДБ) първо с тях се захванаха. Да го правят - тяхна работа", каза той. Борисов посочи, че има действащ документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт.


"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласна с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги вземаме трите партии заедно. В един момент Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", обясни Борисов.


“Досега решенията на кабинета са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в НС да поемаме тежестта на МС. Помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения”, коментира още той. “Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост”, настоя Борисов.


Той подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение, то вече трябваше да има. “Сега всячески искат да подпишат, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.