Свързани новини

09.05.2011 17:03

Концерти и изложби в Деня на Европа

Видян 1190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Денят на Европа беше отбелязан с различни прояви в София. 

В 10 часа в градинката пред Националната художествена галерия започна инициативата Засади цвете! С доброволен труд ще бъде обновена Градината на нациите, този път с европейските цветове. 

Час по-късно в пространството пред Народния театър Иван Вазов беше организирано графити събитие за пораснали деца - Изрисувай мечтите си за Европа и България!, с възможност за рисуване върху умален макет на сградата Луиз Вайс на Европейския парламент в Страсбург. За най-малките гости бе спектакълът Пътешествие в приказна Европа. 

От 12 часа Елица и Стунджи изпълниха свои хитове, а след тях сцената  огласи Детският хор на Българското национално радио - Ангелските гласове на България с художествен ръководител и главен диригент акад. Христо Недялков. 

До 15 май ще може да се види документирана работата на българските евродепутати представена чрез фотоизложбата Българските евродепутати: Брюксел - Страсбург - България в пространството пред Народния театър Иван Вазов. В Столичната библиотека ще бъде представена изложба карикатури България и Европа.

Президентът Георги Първанов поднесе венец на Паметника на Незнайния воин по повод отбелязването на края на Втората световна война и Деня на Европа. Посланикът на Русия у нас Юрий Исаков и сътрудници на посолството поднесоха венци и цветя пред паметниците на съветските воини в София.

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак