Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова

Свързани новини

27.11.2023 12:53

Луна на съд в Шумен

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова. Наследници на починал възрастен мъж твърдят, че кандидатката за президент на изборите през 2021 г. е придобила с измама техен имот. Апартаментът е на ул. „Септемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че 10 години е стопанисвала 45-квадратния панелен дом. Адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние и бе категоричен, че Луна не е живяла в него. Призовани са съседи, които да потвърдят думите му.

Няма връзка между Луна Йорданова и починалия през 2011 г. собственик. „Доколкото ми е известно г-жа Йорданова има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че се е грижила за възрастния собственик на апартамента преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. „Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило“, допълни Пламен Тотев.

„Извършени са нарушения при призоваването на свидетели. Не е спазен едномесечният срок за уведомяването на Луна Йорданова, а това нарушава правото ѝ на защита. Налице са пречки за старта на делото“, каза по време на днешното заседание защитникът на певицата адвокат Ивайло Тошев. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана.

Подадена е жалба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари следващата година.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.