Свързани новини

31.03.2009 08:40

М. Спасов: "Готов съм да съм лошият и да предложа съкращенията в МВР!"

Видян 1043 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ниска ефективност на работата на МВР, изтичане на информация, това е характерно за работата на МВР, каза депутатът от НДСВ и председател на комисията по обществена сигурност и вътрешен ред в НС Минчо Спасов пред БНТ, цитирани от БГНЕС.


Освен законодателството трябва да има и наказателни марки. Учудени съм, че полицаите виновни за смъртта на Пламен Куцаров бяха само порицани и преместени, друг въпрос е какво ще каже прокуратурата по този случай, посочи Спасов. По повод на отвличането на Киро Киров и по-рано на Ангел Бончев депутатът каза, че фактът, че няма резултати прави обществото недоволно. Изслушването на министър Миков миналата седмица беше да се види какво трябва да се прави в системата. Миков каза, че имат 12 помощни стопанства. Не знам там дали гледат прасета или щрауси, уточни Минчо Спасов. Нашата препоръка е МВР да се освободи от тези стопанства, които са остатък от 60-те години – дали ще ги продаде или дари на някои общини това си е негова /на министъра-бел. ред./ работа. Но те ангажират хора, които влизат в състава на МВР. Има и сервизи на лади, които отдавна ги няма в парка на министерството. Имам и друга идея, която се прилага и в чужбина – 20-те работни заплати, които получават при уволнението си, при пенсионирането си като служители на МВР да не ги получават, ако имат дисциплинарни наказания. Според Минчо Спасов България по примера на Чехия, която има население малко над 10 милиона жители има 42 хил служители в тяхното МВР, от които 2 хил. са администрация, може да съкрати служители. Ние не сме по-лоши от чехите, допълни председателят на вътрешната комисия в НС. Той беше категоричен, че трябва да се започне с промяна в обучението в Симеоново, което е от 60-те години. Най-добронамерено моят разговор с министър Миков беше да говорим как виждаме бъдещето, а не да кърпим дупки до края на мандата, подчерта Минчо Спасов. Аз дори предложих да бъда лошият, като предложа как да се извършат съкращенията в МВР. По повод отвличанията Спасов счита, че има пасивно съдействие или бездействие от страна на МВР, за да не бъдат разкрити групите, които извършват този род престъпления.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец