13.09.2024 13:41

Манолова иска оставката на шефа на СОС, скрил бизнес плана на Софийска вода

Видян 201 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров да си подаде оставката заради закононарушението, което е направил заради "Софийска вода". Това поиска председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова по време на обществено обсъждането на бизнес плана на дружество за 2022-2026 г., организирано от КЕВР.

"На заседанието стана ясно, че КЕВР е задължил "Софийска вода" да внесат бизнес плана си за ново разглеждане от Столичния общински съвет в края на юли, но вместо той да бъде подложен на гласуване, председателят на СОС еднолично е изпратил писмо, че измененията в плана са предимно "технически" и няма нужда той да бъде обсъждан от Съвета", поясниха от Изправи се.БГ.

На заседанието стана ясно, че бизнес планът не е гледан от СОС и комисиите в него. Това породи и въпрос от общинския съветник Войслав Тодоров каква е причината за това.

По думите на Тодоров увеличение на водата с от 2,94 лв. на 3,52 лв./куб. м. трябва да бъде обсъдено от Общинския съвет, особено на фона на генериране на огромни печалби от страна на концесионера, който си е разпределил 39 млн. лева дивиденти само от печалбата през миналата година.

Манолова изчисли, че за следващите 3 години до края на бизнес плана дружеството би генерирало 228 млн. лв. печалба, а само за последните 4 години си е разпределило 111 млн. лв. дивиденти.

Бившият омбудсман също поиска КЕВР да не приема 20-процентното увеличение на водата, а да върне доклада и да изчака произнасяне от Общинския съвет, който играе ролята на ВиК-асоциация и следва задължително да се произнесе преди решение на регулатора.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Ще сте пълни с идеи как да се справите с всички си проблеми

Ще сте пълни с идеи как да се справите с всички си