Телефонни измамници на 20 и 21 г. убедиха възрастен мъж да се раздели с 36 хиляди лева, представяйки се за полицаи, които разследват именно подобни измами.

Свързани новини

18.06.2024 12:45

Мъж хвърли 36 000 лв. на мним полицай, истински спасиха спестяванията му

Видян 713 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телефонни измамници на 20 и 21 г. убедиха възрастен мъж да се раздели с 36 хиляди лева, представяйки се за полицаи, които разследват именно подобни измами. Криминалисти от СДВР обаче успели да спасят спестяванията на възрастния човек.

Вчера в ранния следобед мъжът потърсил помощ в Девето районно управление. Същия ден той получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акция за залавяне на измамници. Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени.

Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на измамна схема.

В резултат на стартиралите оперативните действия криминалистите установили и задържали двама участници в престъплението - младежи на 20 и 21 години. В рамките на разследването били установени данни за участието на единия от арестуваните към подобно престъпление за над 25 хиляди лева, извършено миналата седмица, както и съпричастност на двамата към извършена измама от началото на годината за над 250 хиляди лева.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Снимка: Пресцентър МВР



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще имате динамичен ден

Днес ще имате динамичен ден, изпълнен с интересни