Около 15,30 ч. на 28.05.2024 г. във Враца мъжът не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си А.М

Свързани новини

03.06.2024 11:34

Мъж преби жестоко съпругата си във Враца, нарушавайки ограничителна заповед

Видян 298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пореден случай на жестоко домашно насилие. Мъж преби съпругата си във Враца, нарушавайки ограничителната заповед, която му е издадена спрямо нея. В резултат на побоя жената е със средна телесна повреда с разстройство на здравето и временна опасност за живота, предаде БНТ.

Около 15,30 ч. на 28.05.2024 г. във Враца мъжът не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си А.М.

Било му забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Същия ден С.Д. ѝ се заканил с убийство, като допрял нож в областта на шията и ѝ показал пистолет. Нанесъл ѝ удари с ръце и крака в областта на главата и различни части на тялото.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Враца извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие (чл. 296, ал. 1 от НК), закана с убийство (чл. 144, ал. 3 от НК) и причиняване на средна телесна повреда (чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129 от НК), извършени в условията на домашно насилие.

Престъпленията, в които е обвинен, са тежки по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл.

Обвиняемият С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления, в т.ч. и тежки. За него има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни.

По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по делото продължава.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби