10.02.2015 00:02

Меркел и Обама не се разбраха

Видян 2153 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Ангела Меркел не се огъна под натиска на Барак Обама и категорично запази позицията си, че конфликтът в Украйна трябва да се реши мирно, а не чрез война. Американският президент продължи да говори за доставка на смъртоносни оръжия, но се зарече, че все още не е взел окончателно решение. "Ние ще продължим дипломатическите си усилия", рече и отсече Меркел.Това, за което бе постигнато съгласие е продължаване на санкциите към Русия, като се очаква черният списък от лица и фирми да бъде леко разширен. Меркел, която при предишното си посещение във Вашингтон през май не скри разочарованието си, че е подслушвана от американското разузнаване, и този път пристигна в Белия дом в условията на обида - сега пък висши американски политици - сенатор Макейн и помощник-държавният секретар Нюланд бяха изловени от в.Билд, че са нарекли "пораженка" военния министър на Германия, неласкаво са определили и визитата на канцлера в Москва през уикенда. Срещата във Вашингтон е в навечерието на очакващата се в сряда Минска конференция, където Меркел се събира с Оланд, Путин и Порошенко да решат какво ще стане с бившата съветска република. В същото време представители на външните министерства на Германия, Русия, Франция и Украйна се събраха в Берлин, където оформиха документите за предстоящата сбирка на лидерите. Новините от Украйна са все по-тревожни. Сепаратистите затвориха "котела" в Дебалцево, а киевските сили от своя страна удариха и взривиха завод за утилизация на боеприпаси - нещо като гръмналия през октомври у нас. По темата взе отношение и бившият френски президент Саркози, който се обяви за мир и защити по-скоро позицията на Русия, като дори определи като справедливо или поне логично онова, което се случи в Крим преди година. В същото време петролът скочи до над 58 долара за барел, московската борса достигна най-високото си ниво от април м.г., а рублата леко поскъпна спрямо долара и еврото.  



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.