Свързани новини

14.08.2009 11:13

Меркел: Медведев да осигури спазването на човешките права

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Ангела Меркел поиска от руския президент Дмитрий Медведев да осигури спазването на човешките права в навечерието на срещата между двамата на брега на Черно море, съобщи БГНЕС.


Смъртта на правозащитничка в Чечения тази седмица и на нейния съпруг са "абсолютно неприемливи", заяви Меркел в интервю пред общественото радио "Deutschlandradio Kultur". В отговор на въпрос за привързаността на руския президент към правата на човека, Меркел отговори: "Иска ми се да вярвам, че взема този въпрос присърце. Но трябва да се премине към действия". Германският канцлер ще има среща в продължение на няколко часа днес с руския си колега в неговата резиденция в Сочи, на брега на Черно море. По време на последната им среща в Мюнхен на 16 юли, Меркел поиска разследване за убийството на руската правозащитничка Наталия Естемирова, която бе открита мъртва в Чечения. Надупчените от куршуми тела на защитничката на човешките права Зарема Садулаева и нейния съпруг бяха открити във вторник в багажника на една кола в Чечения. Шведското председателство на ЕС поиска по този повод ново разследване и Русия да осигури защита за борците за правата на човека.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за