Метрото ни е №2 в Европа: Bounce

Свързани новини

16.09.2024 15:17

Метрото ни е №2 в Европа: Bounce

Видян 590 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Метрото в българската столица е най-второ място в класация на най-добрите станции и мрежи в Европа, според ново изследване на компанията за съхранение на багаж Bounce, цитирано от Euronews.

Единствено в България, както и едно от най-младите в проучването, метрото в София печели 7,64 от 10 точки, според проучването, което прави някои изненадващи открития.

Въпреки че лондонското метро е може би най-известното в Европа, то дори не влиза в топ 5 на най-добрите, губейки точки заради огромния брой пътници и объркващите насоки, които затрудняват ориентирането на туристите.

В своето изследване компанията взема предвид широк набор от фактори: информация и ревюта от Google, брой на станциите, годишно потребление, процент на позитивни и негативни коментари относно услугата и други.

От прочуването са изключени Украйна и Русия, докато продължава войната в Украйна, а метрото в Минск е изключено поради факта, че Американския департамент поставя Беларус в 4-та степен на заплаха, напомняйки на всички, че пътуването до тази страна не е препоръчително.
Френската столица превъзхожда всички свои конкуренти по присъствие в офиса - средно 3,5 дни за 1000 служители, анкетирани за доклада на мозъчния тръст Centre for Cities, което е много повече от 2,7 дни седмично в Лондон или 3,1 дни в Ню Йорк.

Относно метрото в София, то има 52 км железопътна линия и 47 станции, включително такава на Летище София, пише Euronews. Тя е получила особено висок резултат - 4.10 от 5.

Гостите са особено доволни, защото има предостатъчно знаци на английски, които помагат за ориентирането, включително инструкции за плащане, което я прави проста и достъпна за чуждестранни посетители.

Туристите и местните жители се радват и на станциите "Александър Малинов" и "Мизия"/НБУ. Двете имат оценка 4.7 от възможни 5. Станция "Александър Малинов" е определена като една от най-красивите, радваща се на добър декор и модерна визия, докато станцията "Мизия"/НБУ се определя като една от най-чистите.
Въпреки че политиките за намаляване на замърсяването са подобрили качеството на въздуха през последните 30 години, много жители на европейските градове са изложени на опасни нива

Осло е на първо място в класацията с оценка 8,06 от 10.

Системата на норвежката столица разполага със 101 станции, покриващи 85 километра писта. Тя обслужва всичките 15 квартала на града, както и частично се простира в съседната община.

Метрото в Осло, често е хвалено за своята чистота и лекота при използване, се състои от пет отделни линии, като още една в момента е в процес на изграждане.
Уникално проектираната конструкция спомага за естествения поток на въздуха в затворените помещения

На трето място е атинското метро, което получава оценка 7,29 от 10.

Метрото в гръцката столица осигурява директна връзка с летището, което позволява на пътниците да имат достъп до центъра на града с евтин, бърз и редовен обществен транспорт.

Метрото също така се свързва с оживената пристанищна зона на Пирея, която поддържа пътуване с ферибот до много гръцки островни дестинации.

Метрото в Атина има 62 станции на 70 км трасе и с него пътуват повече от четвърт милион пътници всяка година - нещо, което го прави неразделна част от транспортната инфраструктура на града.

Средният резултат от рецензията на Google за всички метростанции в града е 4,10 от 5.
Изследователите разглеждат фактори като чистота по улиците и делa на магазините за цветя, пекарните и парфюмериите.

В класацията следват метро мрежите на Мадрид в Испания и Варшава в Полша, които получават общи оценки съответно от 6,74 и 6,60.

Топ 10 допълват лондонското метро, системите на Лисабон и Копенхаген, които имат еднакъв резултат, както и метро мрежите в Букурещ и Прага.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак