Свързани новини

22.03.2009 13:22

Миков: "Реформите се правят, за да имаме една по-силна и по-мотивирана полиция"

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Реформите в полицията се правят, за да имаме една по-силна, по-добре мотивирана, по-добре осигурена и материално и като заплати полиция. Ние не правим реформи заради протестиращите, а за едно по- добро бъдеще на нашите служители!", каза днес в Поморие министър на вътрешните работи Михаил Миков, предаде БГНЕС.


"Още няма подадени оставки във връзка с това, че някои служители си хвърлиха пагоните на протеста миналата неделя. Когато се говори за чест, трябва да се постъпва достойно", каза министър Миков. Той посочи, че ще се извърши внимателен анализ на ситуацията в отделните звена. Не може да се определи точната цифра на бъдещи съкращения на полицаи. По този въпрос във вътрешно министерство ще имат виждане в края на този месец. Това ще става постепенно, звено по звено. Ще се даде възможност на отделните ръководители да преценят на място. Ще има увеличение на щата в някои районни полицейски управления. В Бургас се очаква да има нови назначения на полицаи, защото в града криминогенната обстановка е много по- тежка, в сравнение с други областни центрове.


По случая с Пламен Куцаров, който почина при превозване с полицейски автомобил министърът каза, че за резултатите и за дисциплинарната проверка ще се произнесе във вторник. "При всички случаи има извършени нарушения и ще има наложени дисциплинарни наказания”, допълни вътрешният министър. На въпрос на БГНЕС за изборите в Брест дали е имало купуване на гласове, министър Миков каза, че не се наема да коментира, но има образувана прокурорска проверка. Има достатъчно данни и те трябва да бъдат проверени., допълни той.


Миков беше почетен гост на официалната церемония по кръщаването на най-новия плавателен съд на “Гранична полиция” с името “Поморие” на Пристанище Поморие. Плавателният съд е построен в германската компания “Люрсен” и е закупен със средства по програма ФАР за укрепване на капацитета на външните граници на Европейския съюз. Цената му е 7 795 000 евро. За името на новия гранично-полицейски патрулен кораб на електронния адрес в пресцентъра на МВР – София бяха получени над 150 идеи, повечето от които свързани с морето и православието, с българската история и древногръцката митология. Най-многобройни обаче са предложенията за името “Поморие”, с което 100-тонния плавателен съд се окичи днес. На тържествената церемония присъстваха Генералният секретар на МВР – Павлин Димитров, представители на Ръководството на Министерството, Съветникът на Министъра на вътрешните работи в Германия, Представител от управата на немската компания «Люрсен», Посланикът на Република Германия – Михаил Гайер. Гостите направиха демонстрационно плаване с гранично-полицейския патрулен кораб “Поморие”.


„Това е един хубав момент в работата на Гранична полиция и на силите на сигурността. Част от онова, което България получава , в рамките си на нов статус като член на Европейския съюз. Шенгенското пространство е пространство на свобода и сигурност. То трябва да има силна вътрешна сигурност, оборудвана полиция и всичко онова, заради което гражданите на Европейския съюз създадоха това пространство на свобода и сигурност. България има силата и волята да бъде достойна част от това пространство. Работата на Гранична полиция доказва, че страната ни е достоен член на Европейския съюз", каза в заключение Михаил Миков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,