Свързани новини

28.04.2015 15:57

Миков: Жалко, че президентът не е и върховен учител, и главен лекар на републиката

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Жалко, че президентът, освен главнокомандващ, не е и върховен учител и главен лекар на републиката, за да иска за образованието и здравеопазването средствата, които са необходими”, заяви лидерът на БСП Михаил Миков в централата на БСП на „Позитано” 20 на журналистически въпрос дали е против увеличението на бюджета на армията.


Миков поясни, че не оспорва модернизацията на боеспособността на българската армия, но е против Консултативният съвет за национална сигурност да надхвърля правомощията си, като ангажира държавата за 10 години напред за увеличава средствата за въоръжените сили до 2% от БВП. Според него в случая става въпрос за проекти, свързани с военна техника за много пари, а човешкият фактор в армията също е толкова важен. А КСНС, който може да взема решения или да ги натрапва на Министерския съвет и на Народното събрание, които единствени имат правото да определят бюджетите на различните сфери.


По повод на коментарите, че президентът Росен Плевнелиев и военният министър Николай Ненчев са били бламирани от премиера Бойко Борисов, Атанас Мерджанов заяви, че това е най-крещящото разминаване на позициите между премиер и министър през последните години. Мерджанов спомена, че има информация, че и други министри от кабинета на Борисов са против предлаганите бюджетни увеличения. И обвини Плевнелиев, че в Уелс е поел непосилни за държавата ни ангажименти за увеличаване на парите за армията, тъй като обещанията му не са стъпвали на никаква експертиза. „Бламиран беше не президентът, не военният министър, а българският народ”.


Миков допълни, че Ненчев е представил различни доклади в Народното събрание и на КСНС, настоя първо да Народното събрание да разгледа доклада за отбранителната способност на държавата за 2014 г. и тогава да се говори за бюджети. И заяви, че това заседание на КСНС се е провалило, защото не е било организирано добре и позициите на различните политически сили не са били стиковани предварително.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец