Министър Росен Карадимов представи за обсъждане проекта на стратегия на Българската банка за развитие

Свързани новини

22.05.2024 16:11

Министър Росен Карадимов представи за обсъждане проекта на стратегия на Българската банка за развитие

Видян 279 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работна група от заместник-министри, работодатели, местни власти и синдикати обсъди новите насоки в работата на банката за следващия тригодишен период
Българската банка за развитие (ББР) ще допринася за икономическия растеж и устойчивите инвестиции в подкрепа на малките и средни предприятия, на публичния сектор и в изпълнение на националните политики. Това е записано в тригодишната стратегия на банката за периода 2024-2026 г., чийто проект бе представен днес на работната група в Министерството на иновациите и растежа. „Предлагаме ББР да уплътни и доразвие функциите си по закон, като навлезе по-активно в сферата на публичните инвестиции. В същото време тя ще може да засили подкрепата си за малкия и средния бизнес, който в новия тригодишен период остава във фокуса на работа на банката“, уточни министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов, който е и председател на междуведомствената група.


По проекта на Стратегия за дейността на ББР през 2024-2026 г. се работи в последната година, в диалог с Консултативния съвет към Надзорния съвет на банката. Идентифицирането на публичните политики, в които ББР следва да се включи, се осъществява от представители на Министерството на иновациите и растежа и още седем министерства, всички национално представителни работодателски организации, двата синдиката и представители на местните власти.


Превръщането на ББР в национална насърчителна банка и стъпките за нейната трансформация са част от процес, който се очаква да завърши отвъд хоризонта на планиране в стратегията – 2026 г. След приключване на междуведомственото обсъждане на текстовете в нея предстои внасянето й в Министерския съвет.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв