Свързани новини

11.08.2009 15:48

Министър Желева предаде Спаска

Видян 2425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 полицаи нахълтват в дома на двойната гражданка на България и Македония Спаска Митрова. Младата жена с рак на двете гърди е арестувана. Бебето й е оставено на самотек. Нашето момиче е съдено по бързата процедура. 12-и ден вече е в затвора. Скрокът на присъдата й е 3 месеца.


Официално македонските власти твърдят, че й е наложено наказание глоба, а Спаска като безработна нямала пари да я плати. Пред телевизия СКАТ обаче майка й Сузана Митрова заяви: “Нямаше глоба, направо я вкараха в затвора”. Попитан от журналиста Велизар Енчев не може ли предвид тежкия хуманитарен характер на случая македонския президент да помилва Спаска, говорителят му заяви: “Чакаме молба, която ще разгледаме”. Майката обаче е категорична: “Отдавна сме пуснали молба”.


Външното министерство на България досега не е направило абсолютно нищо по случая. Лъжа се оказват твърденията, че е изпратен лекар. “Няма такова нещо”, разказва майката, която в момента прави усилия сама да прати доктор на болната си щерка. “Едната й гърда е подута, има висока температура”, разказва със сълзи на очи Сузана Митрова. Тя не знае изобщо къде е нейното внуче.


Ако случаят не беше разгласен от женската организация на ВМРО и нейната председателка Султана Петрова на 30 юни, българското общество едва ли щеше да е чувало за отвратителната история. Въпреки разгласата обаче, нашата власт не е направила нищо.


Пасува и Европейският съюз. По думите на Велизар Енчев постоянният представител на обединението, в което държавата ни членува, е заел неутрална позиция, по-близка до македонската и няма намерение да защити Спаска, която по паспорт е гражданин на ЕС. Шведският посланик, който като пълномощник на страната – председател на Общността има мисията да бди, дори не иска да разговаря със СКАТ и другите български медии.


Както 19’ прогнозира при избора на правителството, изборът на Божидар Димитров за министър по въпросите на българите в чужбина предизвика реакция от страна на Македония, Сърбия и другите ни комшии, срещу които той бълва змии и гущери от години. Чест прави на историка, че в новото си качество, единствен от цялото правителство взе отношение по темата Спаска.


Нито президентът, нито премиерът, нито Външният министър – всичките по морето през последните дни, досега са казали и дума по скандалния случай. Защо ли?



Модната икона Руми като Надка 2



Историята със Спаска подозрително прилича на либийския случай по своето начало. Когато над 20 българи са арестувани по подозрение в Бенгази, а 6 от тях са хвърлени в затвора, тогавашният външен министър на страната е на ски в Куршевел. Говори се, в компанията на известен европолитик. Вместо да използва това и да реши бързо случая, както го направиха Полша и Канада, Надежда продължава своята ваканция в Алпите, а Външно дълго пасува. След 8 мъчителни години и стотици милиони откуп, България успява да си върне заложниците с помощта на Франция и арабски шейх. Иначе по онова време Надежда Михайлова е много харесвана, смятана е за най-стилна в правителството.


Сега 24 часа короняса кой знае защо Румяна Желева за модна икона на кабинета. Мечтаещата за еврокомисар дама започва кариерата си в орбитата на тогавашния депутат от Коалиция за България – групата на БСП, проф.Кръстьо Петков. Озовава се в интересни бордове – на 26 г. е във фонд по масовата приватизация, по Костово време вече е в борда на правешка фирма, контролирана от Мирчо Циганина. Близкият до Доган олигарх бе заподозрян от миналата власт за източване на държавния резерв.



СКАТ: Пратете Петър Стоянов да я освободи



Тв водещият и бивш дипломат Велизар Енчев лансира позната от световната практика идея. Той предложи по примера на бившия щатски президент Бил Клинтън, който тези дни летя до Северна Корея, за да освободи две журналистки, Петър Стоянов да отиде в Скопие, за да вземе Спаска. Това ще струва пъти по-евтино от стотината хиляди лева, които платихме през седмицата за прелитане на български шофьор от Иран. Дали обаче операцията по докарването на болния частник не беше маневра за отвличане на вниманието от случая Спаска?!  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева