17.06.2024 10:50

"Мирната среща на върха" за Украйна е чист сюрреализъм: Медведев

Видян 864 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организираната от Швейцария "мирна конференция за Украйна" се оказа хаотично и неработещо събитие, чиито участници нямат представа какво правят там, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев.

Конференцията, която се проведе на 15 и 16 юни в хотел Burgenstock край езерото Люцерн, беше съсредоточена върху три точки от "мирната формула" на Владимир Зеленски, включително размяна на затворници, ядрена и продоволствена сигурност. Планът призовава Русия да се изтегли от всички територии, за които претендира Киев, но Москва го отхвърли като откъснат от реалността.

Русия не беше поканена на събитието, за което президентът Владимир Путин заяви, че е просто опит на Запада да създаде илюзията за глобална антируска коалиция и да отклони вниманието от първопричините за конфликта.

В неделя Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, сравни срещата на върха с "Фермата на животните" на Джордж Оруел. Романът, който се смята за прикрита препратка към Съветския съюз от времето на Сталин, отразява как идеалите за равенство и свобода могат да се изкривят и предадат, след като безмилостен лидер вземе властта.


Бившият руски президент заяви, че швейцарското събитие е "чист сюрреализъм" и че "никой от участниците в "мирния форум" не знае какво прави там и каква е неговата роля".

По-нататък той заяви, че швейцарските "овчари" са поканили само "надеждни животни", сред които "луда пуническа свиня" и нейния помощник, както и "стадо бавноразвиващи се западноалпийски овце, които блажено бълнуват за мир, както и глутница европейски кучета, вързани на вериги, за да пазят добитъка". Медведев не уточни към кого са насочени тези забележки.

Според бившия президент "кучетата" "лаят и плюят отровна слюнка", за да поддържат реда, което според него е оправдано, тъй като "овцете често блеели не на място и обърквали заучените изказвания".


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще общувате активно с колеги и познати


Днес ще общувате активно с колеги и познати. Споделете