Свързани новини

31.07.2009 12:39

Младенов: Ще разследвам всички сигнали за злоупотреби в МО

Видян 1505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много сериозен приоритет ще бъде да разследваме много внимателно всички сигнали за злоупотреби в министерството на отбраната, заяви министър Николай Младенов на пресконференция във Военната академия "Г.Раковски", предаде БГНЕС.


"Разбира се също така много сериозен приоритет ще бъде да разследваме много внимателно всички сигнали, които през последните месеци излязоха в медиите за различни злоупотреби, за да потърсим справедливо решаване на тези казуси и за да се обърнем към компетентните органи, които могат да ни съдействат за намирането на тяхното решение", подчерта министър Младенов. Той посочи, че "всички сме наясно, че финансовата ситуация в държавата е сложна". "Ще трябва да се търсят пари, които ще бъдат спестени в бюджета до края на годината. Аз се надявам, че ще можем да намерим едно оптимално решение на този проблем, който да не позволи от него да пострадат хората, които са отдали живота си на тази служба, както и да не пострадат способностите на българската армия", отбеляза министър Младенов. Той смята, че "първият, основен проблем, който седи пред цялата държава е финансовото наследство, което получаваме". На второ място министър Младенов постави въпроса за изразходването на средства от неговото ведомство. "Второ аз имам забележки относно структурата на начина по който се харчени парите до този момент на министерството. Но бих предпочел следващата седмица на специална пресконференция да Ви обясня моя анализ на това, което се е случило, и да намерим, когато вече целият екип е на място, да Ви обясним много подробно приоритетите", добави министърът на отбраната, уточнявайки, че "при положение, че целият бюджет на държавата е планиран при 4% излишък, а е минус 6%, вече всички ставаме свидетели, че наследството, което ни завеща тройната коалиция е много неприятно". Министър Младенов обеща в началото на следващата седмица да е структурирал своя екип и да го представи на специална пресконференция заедно с първите си приоритети. Той благодари на генерал Симеонов и щаба за отбрана, които много бързо са го въвели в работата. Министър Младенов беше на посещение във Военната академия "Г. Раковски", където връчи дипломи на випуск 2009.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци