Свързани новини

12.11.2014 09:45

Млекопроизводители на протест

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Млекопроизводители от Ямболско ще блокират пътя за ГКПП "Лесово". Фермерите ще затворят трасето в 11 часа до село Окоп. Причина за протестните действия е ниската изкупна цена на млякото и липсата на адекватна държавна политика в животновъдния сектор, предава дартснюз. Според председателя на Регионалната асоциация на млекопроизводителите д-р Георги Георгиев браншът е пред фалит.


Ние сме на ръба на оцеляването и ако изчакаме още две-три седмици много от животновъдите, които ще дойдат на протеста, може вече да са фалирали, да са продали или изклали животните си, каза Георгиев, цитиран от БНР. Изкупната цена на литър сурово мляко само за два месеца е паднала от 80 на 50 стотинки. Вносът на мляко и млечни продукти на дъмпингови цени от други страни членки на Европейския съюз изтиква българските производители все повече от пазара.


Къде остава българското, родно производство? Смея да твърдя, че Ямболският регион е един от най-силните по единица изкупено мляко на глава от населението. За това протестът ще тръгне от тук, от Ямбол и се надяваме да се разрасне и да направим по.-мащабен протест, заяви д-р Георгиев.


Към протеста до село Окоп се очаква да се присъединят и млекопроизводители от Хасково, Стара Загора и Сливен. Поканен е и земеделският министър Десислава Танева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева