Университетът за национално и световно стопанство дава една изключително висока реализация на своите студенти - 98% от тях започват работа, заяви министърът на образованието и науката Галин Цоков на тържественото откриване на новата академична 2023/2024 учебна година в зала "Максима" на УНСС.

Свързани новини

18.09.2023 13:23

МОН: Над 98% от завършилите УНСС се реализират на пазара на труда

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Университетът за национално и световно стопанство дава една изключително висока реализация на своите студенти - 98% от тях започват работа, заяви министърът на образованието и науката Галин Цоков на тържественото откриване на новата академична 2023/2024 учебна година в зала "Максима" на УНСС, предаде БНТ.



    "Студентите, завършили професионалното направление "Икономика" през последните пет години, започват с най-висока заплата в сравнение с другите университети - над 2100 лева. А за някои специалности заплатата достига до 4500 лева", каза още Цоков.



Ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Димитър Димитров отбеляза, че са създадени съвместни бизнес академии с водещи компании от бизнеса, като се предлагат възможности за стажове и за кариерно развитие на студентите от УНСС.



    "Вече откриваме и нашия фотоволтаичен парк, който е един от най-големите в сферата на образованието, изобщо. Скоро ще завърши и ремонтът на нашата университетска библиотека", каза ректорът.



Проф. Димитров говори и за възможностите за дигиталиция, предлагани на студентите, сред които е електронната студентска книжка. Ректорът благодари и на преподавателите, и на служителите в УНСС, като съобщи, че заплатите им ще бъдат увеличени.



След тържественото откриване на новата учебна година ректорът на УНСС и министърът на образованието поднесоха венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство.



Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Ден, в който или трябва да следвате нормите каквито са

Ден, в който или трябва да следвате нормите каквито са