Свързани новини

12.05.2015 11:30

Москов понижи нивото на компетентност на отделението по неонатология на Софиямед

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Късно снощи министърът на здравеопазването Петър Москов е разписал заповед за понижаване на нивото на компетентност на отделението по Неонатология на лечебното заведение в болница за активно лечение „Софиямед".


Решението му е следствие на проверката на толична регионална здравна инспекци, която Москов разпореди незабавно след инцидента с битото от акушерка в родилното в болницата.


Проверката констатира множество нарушения в здравното заведение. Оказа се, че акушерки в Клиниката по акушерство и гинекология на болницата са работили едновременно на трудов и на граждански договор и са полагали извънреден труд над законоустановените норми.

Резултатите от проверката на медицинския одит в "Софиймед" показаха, че отделението по неонатология не разполага с нужния брой специалисти.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.