01/02

Свързани новини

13.06.2018 15:09

МВР шеф - в пенсия заради Пелов

Видян 3147 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Областната дирекция на МВР – София – комисар Георги Григоров (на снимката вляво) е подал рапорт за пенсиониране. Искането му да напусне системата е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов. Както е известно престъпникът беше убит по време на престрелка в Ботевград.


Вътрешният министър Валентин Радев още във вторник загатна, че ще има уволнени на базата на анализ на случая Пелов. Оказва се, че нещата се решават много по-деликатно- с пенсиониране.  Така ведомството се опитва да размие отговорността и никой да не поеме вина за тежкия инцидент.


  Малко по-късно вчера заместникът на Григоров - Веселин Георгиев пък подаде оставка. Своята работа напусна и шефът на ботевградското районно управление. Те негодуват, тъй като твърдят, че всички действия, свързани с издирването на Пелов, са се ръководили от главна дирекция Криминална полиция. Оттам обаче никой не е наказан.


В същото време Фрог направи шокиращи разкрития за убиеца на Пелов – Марио Панчев – Дебелия. Той е бил в комбина  с полицаи и магистрати от София. Връзките им не били само на приятелска основа, но и на финансова. Панчев вземал между 30 000 и 50 000 лева от обвиняеми, с обещание, че ще ги спаси от наказателно преследване и съд. След това всички си разделяли плячката.


От години това бил бизнесът на Марио Панчев. Навремето се занимавал със сводничество, но зарязал бизнеса с жени, откакто напипал по-доходоносната ниша. Панчев не криел връзките си с ченгета, прокурори и съдии, напротив. Парадирал с това, че седял в кабинетите им, ходел по ресторанти с тях и дори по почивки. Най-често жертвите били цигани.


„Заключват някого. Казват на Панчев и той отива на разговор с него в ареста. Иска му парите, като обещава, че неговите хора ще му издействат свободата. После я стане, я не. Взема парите и край. Онзи не смее да си ги потърси, защото знае за какво ги е дал и няма как да писне. Пък и е наясно, че Марио се познава с ченгета. Ако реши да иска парите, знае че може по-зле да стане”, разказаха източниците на Фрог. Агенцията публикува и множество снимки на Панчев с хора от МВР. На една от тях той дори е с униформа на полицай (на снимката вдясно). Припомняме, че само преди дни бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че убиецът на Пелов е бил агент на МВР. В подкрепа на тезата му говори и фактът, че никога не е бил съден или лежал в затвора, въпреки богатото си криминално досие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.