Свързани новини

14.10.2009 15:29

Над 3000 глоби за паркиране в зелени площи

Видян 3436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Водачите на 2616 репатрирани автомобила са били глобени от началото на годината заради неправилно паркиране в зелени площи в София. Други 526 шофьори са получили констативни протоколи, по които са наложени санкции в размер на 11 530 лева, съобщи БТА, като се позова на Столичния инспекторат.


Най-много нарушения са открили инспекторите по тревата до локалните платна на булевардите България и Цариградско шосе, както и по бул. Тодор Александров. Не са рядкост и паркираните автомобили в зелените площи до новостроящи се обекти, в Борисовата градина и в Южния парк.


Според наредбата за организация на движението и тази за опазване на зелената система се изисква съставянето на констативен протокол, който се поставя на предното стъкло на автомобила. Прави се и снимка на колата нарушител. Ако водачът не се яви за налагане на глоба в определения в протокола срок, от инспектората правят запитване до КАТ за собственика на возилото, а след това се съставя Акт по закона за административните нарушения, обясниха от инспектората.


Трудно се доказват обаче нарушителите на общинските наредби във вътрешно-кварталните улици. Често явление е да се насипват камъни върху зелени площи, които се преоформят като паркинг. По думите на проверяващите по-предприемчиви софиянци даже ограждат "завзетата" площ с приспособления за запазване на "парко-мястото". И според двете наредби това са нарушения върху публичната общинска собственост. В името на добросъседските отношения обаче комшии на нарушителите не ги посочват, въпреки че недоволстват от стореното. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със