Най-добрите хотели и курорти в Европа

Свързани новини

16.06.2024 16:40

Най-добрите хотели в Европа и Обединеното кралство

Видян 2357 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хотел Claridge's

Основан през 1812 г., посещаван от кралица Виктория и включен в списъка на влиятелния пътеводител Baedeker's от 1878 г. като "първият хотел в Лондон", Claridge's лесно би могъл да почива на славните си лаври.



Но той винаги е бил по-напред от останалите, като през десетилетията е привличал за обновяване на облика си дизайнери като Guy Oliver и Diane von Furstenberg, за да гарантира, че е най-добре съчетал класиката и модерното по начин, по който малко хотели успяват. Фоайето пресъздава блясъка на ар деко от епохата на джаза, когато мацките са се срещали с кралски особи.


На карирания му под се движи международна шайка от холивудски звезди, булки и бизнесмени, които се срещат на пикантни коктейли "Джинджър Джон" в бар "Фумоар" в стил 30-те години на миналия век. Най-добрият от новите апартаменти е Georgian, безупречно съчетание на английско наследство и фин китайски стил. В него има детски роял Steinberg, копринени панели de Gournay в трапезарията и кухня с 24-часов камериер. Разширяването на хотела в съседната сграда създаде пространство за апартаменти като Mayfair, в който дизайнерът Bryan O'Sullivan (The Berkeley Bar) вгради модерност чрез мебели от мохер с оребрени зъби в коралови и пастелнозелени палитри. Claridge's също така се е постарал да впечатли гостите със своя подземен спа център.


Проектиран от Андре Фу (бар Maybourne в Бевърли Хилс), текстурите от липово дърво и камък и мечтаните прасковени нюанси са фон за масажи с бамбукови пръчки и процедури за лице с криокислородни шотове.



Domaine Des Etangs, Auberge Resorts Collection

Domaine des Etangs обявява, че се занимава с "изкуство на живота", и поне веднъж маркетинговата реклама е вярна. Обстановката представлява кулите на замък от 13-и век, отразени в стъклено езеро, обвито в 2500 акра гори, езера и ливади - позиращи пасища за заспали стада лимузински говеда.



Седемте апартамента, проектирани от Изабел Станислас, са разположени в основната сграда, а още толкова - в шест отдалечени къщички и ферма. Стаите са изпълнени с модерни и старинни мебели, докато костите на сградата - каменни стени, стрехи, гаргойли - пеят. Изкуството е сериозно застъпено навсякъде.


В галерията La Laiterie има спокойна минималистична галерия, в която се съхранява Ив Клайн, а в имението има всичко - от произведения на Олафур Елиасон до илюстрации на Тинтин на Ерже. Доброто хранене започва със съвършените палачинки и плодове от пазара на закуска, а в менюто на ресторант Dyades (отбелязано в пътеводителя на Michelin) се изтъкват билките, цветята, плодовете и зеленчуците от градината. За децата се полагат грижи по един безгрижен начин, с детска площадка и въжена линия, тенис корт, плаващ в езеро, и таванско помещение с греди, изпълнено с игри. 


Finca Cortesin, Финка Кортезин



Международните луксозни марки може и да навлизат в Испания с главоломна скорост, но никоя от тях все още не е достигнала статута на великата Finca Cortesin. С 67 апартамента, басейни в стил Бали, плажен клуб с изглед към Средиземно море, огромен СПА център и първокласно голф игрище, това е парадигма на съвършенството на върха на Касарес, типично белосано градче близо до Марбея.


Finca Cortesin е нещо повече от сумата на своите части; всяка част е създадена от човек със значителен талант. Хавиер Лопес Гранадос е собственикът с голяма визия и главен изпълнителен директор, който обединява всичко;


Рене Цимер, отличен управляващ директор, ръководи и новия сестрински хотел Grand Hotel Son Net в Майорка. Архитектите Роджър Торас и Игнасио Сиера са замислили този вариант на класическа андалуска финка, която блести в искрящо бяло на фона на тъмносиньото Средиземно море и ярките проблясъци на здравец в саксии. Елегантните публични пространства, изпълнени до пръсване с антики, първоначално са създадени от покойния изтъкнат португалски декоратор Дуарте Пинто Коелю (след смъртта му щафетата е предадена на буйния мадридски антиквар Лоренцо Кастийо). Ландшафтният дизайнер Джералд Хюган засажда парфюмираните и обсипани с палми градини, пълни с жасмин и глициния.


Привлекателните апартаменти са дело на интериорните дизайнерки сестри Ана и Кристина Калдерон, които обличат стаите с високи тавани с ярки елементи, цветни стени, живи букети и картини.


 Хотел Four Seasons Gresham Palace


Това е най-грандиозният хотел в Будапеща, чудо на сецесиона от 1906 г. (централноевропейската версия на ар нуво), който е претърпял изключителна реконструкция: полилеите и витражите са поправени и почистени, мозаечните плочки са изчистени, бялата мазилка е пребоядисана. Местоположението му не би могло да бъде по-добро - на брега на реката, в сърцето на оживената Пеща, с изглед към хълмистата Буда и средновековния Стар град, точно до известния Верижен мост.


Консиержът Петер Будай и неговият екип дават съвети и информация - къде да намерите най-добрите барове и други открития - въпреки че районът около хотела е пълен с интересни забележителности: вижте пищния Gundel, известното кафене и ресторант, открит през 1910 г.; елегантните магазини на булевард Andrassy, широк булевард по модела на Шанз-Елизе; музея Franz Litzst и славната Унгарска държавна опера. Адриана Пиелу


 Gleneagles

Това е хотел, който не се нуждае от представяне. Хотел Gleneagles, разположен на 850 акра сред обширната шотландска природа, придобива статут на икона доста бързо след откриването си през 1924 г. и скоро става известен като един от най-красивите хотели в света за игра на голф, релакс и опознаване на земите отвъд. Хотелът, в който се намират три голф игрища от световна класа (King's Course, Queen's Course и PGA Centenary Course), достигна нови нива на слава през 2014 г., когато стана домакин на 40-ата Купа Райдър.


Освен за голф, Gleneagles е много обичан от редица знаменитости, които се стичат в имението, за да прекарат време на открито (хотелът предлага соколарство, риболов, стрелба, стрелба с лък и др.) или да се отпуснат в отличения с награди спа център с два закрити басейна, открит термален басейн и 20 стаи за процедури, където гостите могат да се отдадат на масажи с лосиони и отвари, направени от местни съставки и шотландски растителни масла. Лидия Бел


Hacienda San Rafael

Черно-белите снимки на Hacienda de San Rafael показват красива, усамотена ферма, която тихо тъне в забрава сред полетата с памук и пшеница в земеделското сърце на Андалусия. Това е така, преди Куки Мора-Фигероа да я наследи и заедно с английския си съпруг Тим Рийд да решат да вдъхнат нов живот и смисъл на костите ѝ от 18-и век. През 1992 г. хасиендата отваря врати за първи път като хотел. Сега, три десетилетия по-късно, тя се е размила и узряла, сливайки се с градини с буйни цветове и аромати, и тихо се разширява от 11 на 20 стаи, включвайки три сламени касита и вила с басейн.


Въпреки че Мора Фигероа и Рийд са предали управлението на двамата си синове Антъни и Патрик, техният отпечатък все още определя облика на мястото с еклектичен асортимент от наследствени вещи и антики, смесени със съкровища от пътувания.


Старомодно, аристократично и грандиозно е първото впечатление при приближаването към характерната бяло-жълта фасада на Hacienda, но гостите са посрещнати като отдавна изгубени приятели. Изкушението е да останете на място, свити с книга край един от четирите басейна или да подремнете в сенчест ъгъл на градината, но Севиля и Херес са на една ръка разстояние, а и се предлагат множество разнообразни преживявания - от конна езда, пешеходен туризъм и наблюдение на птици до дегустация на шери в най-добрите винарни в региона.


Heckfield Place




Ще ви бъде простено, ако си помислите, че Хекфийлд Плейс е типичен грандиозен хотел в провинцията. Със сигурност има достатъчно обичайни елементи, които да ви заблудят: обширните земи и поддържани градини, впечатляващият величествен екстериор, просторното стълбище и стените, украсени с маслени картини. Но всичко не е такова, каквото изглежда. Като начало, няма и намек за задушевност или помпозност. Екипът посреща гостите със спокойствие, което е заразително, и ви води из мястото с лекота, която никога не се усеща като налагане. Дори униформите, проектирани от култовата фирма за облекло Egg - изцяло от велур, лен и блузи с волани - са освежаващо неочаквани.


Спалните са изчистени и удобни, без да се придържат прекалено силно към по-разпространената селска естетика - кремообразни овесени ядки, приглушени зелени, розови и жълти цветове, нито мирис на ситни цветове. И още - храната. Двата ресторанта Marle и Hearth са ръководени от звездния готвач Скай Гингел. В менютата се използва предимно фермата и градината на имението. Най-новото попълнение е The Bothy by Wildsmith - спокоен оазис на два етажа, разположен в градините на хотела. Изграждан години наред, това е дълбоко успокояващо пространство с прекрасен басейн и стаи за часови процедури, които могат да включват диагностична кинезиология или масажи на корема.


Джакузитата на палубата са с изглед към територията, където през летните месеци можете да се разходите из имението с пикник или да се потопите в мъгливото езеро. През зимата можете да последвате сеанса във водата с уютен следобед, свит край огъня във всекидневната - насочете се към 16:00 ч. и изчакайте домашно приготвената торта да се появи магически в чинията, а персоналът послушно да постави дебели парчета в чиниите, за да се насладите, докато в ъгъла звучи пиано. От около 552 паунда. Сара Алард


Хотел d'Inghilterra


В момента хотелската сцена в Рим е в разгара си. Хотел d'Inghilterra преживява този момент от повече от два века. Той възниква по времето, когато в тази част на града луксозните английски гранд-туристи на практика превъзхождат по брой местните жители - откъдето идва и името на хотела.



В наши дни тълпата е изцяло международна, както и бутиците за луксозни стоки по съседната улица Виа Кондоти, но в Inghilterra цари приятно извънвременен разкош, който не се влияе от променливите капризи на модата. Вратата се отваря от човек с цилиндър; дори обувките с гумени подметки издават приятен шум по блестящите мраморни подове; лампите и полилеите излъчват топло златисто сияние; диваните са дълбоки и копринени; часовникът на дядото във фоайето изглежда е спрял някъде около 1899 г.


Въпреки това в "Ингилтера" няма нищо вкаменено или изпепеляващо. Напротив, хотелът изглежда свеж, след като е бил обстойно ремонтиран в продължение на една година от (сравнително) новите му собственици - базираната във Флоренция хотелиерска група Starhotels, която го пое през 2016 г. Апартаментите на горните етажи предлагат гледки към вечното великолепие отвъд огряните от слънцето покриви; месинговият, кожен, облицован с дърво бар, не по-голям от телефонна кутия, е един от най-приятелските и очарователни в града; а ресторантът на улицата предлага наблюдение на хора, толкова богато и вкусно, колкото и тирамису. Стив Кинг


De L'Europe


В град, който е известен повече със сценичните си или лъскави дизайнерски хотели, De L'Europe се намира като достолепен матриарх на брега на Амстел, с изглед към вълните и туристическите баржи на реката и къщите на търговците в цвят горчица. Някога ренесансова гостилница от XVII в. на мястото на някогашните отбранителни стени, от 1950 г. насам хотелът постепенно се издига нагоре и е собственост на семейство Хайнекен.



От стените на хотела наднича колекция от холандски произведения на изкуството, а фоайето, покрито с бронзови коприни и кадифе от естрагон от пода до тавана, обгръща гостите с огледални кътчета, които вечер се превръщат в кътчета за клюки, меко осветени от старинни кристални полилеи и подхранвани с коктейли, в които се смесват семена от кимион с мезкал, подправен с кориандър. Стаите са обляни в светлина и предлагат телевизионна гледка към движещия се град. Мраморните бани с топъл под са снабдени с продукти на Diptyque, а леглата с големи размери са обрамчени с геометрични табла.


В резултат на придобиването на съседните сгради през годините, стаите, които са в центъра на вниманието, сега са новите апартаменти 't Huys, за които се грижат творци от света на изкуството и дизайна, като Salle Privée и бижутерката Биби ван дер Велден, като се подготвят и други. Една от най-големите забележителности на хотела е Marie, бистрото, вдъхновено от Лазурния бряг, с перфектни тартар стек и тарт татен.


За да се почерпите, "осъзнатата изискана кухня" на удостоения с две звезди "Мишлен" ресторант Flore предлага лакомства като рак от Северно море с гел от кисела дюля, гъби лисички и листа от орех.


Hôtel du Cap-Eden-Roc


Глицинията в Hotel du Cap е засадена в годината на откриването на хотела. Това е станало през 1870 г., преди едно поколение неспокойни писатели и художници, търсещи удоволствия, сред които Ърнест Хемингуей, Ф. Скот Фицджералд и Марк Шагал, да превърнат класическото зимно убежище в лятна площадка за игра, бягайки от забраната и обществените ограничения след Голямата война.



Сто години по-късно, през 70-те години на миналия век, настъпва още един поврат в живота на забележителността на Ривиерата, когато семейство Оеткер купува вилата, след като плава покрай нея и зърва емблематичния имот. Така започва нова, опияняваща епоха с разкопчани дънкови ризи, когато социалните граници се прекрачват около легендарния плувен басейн, който е излят от базалт и фетишизиран в цветните снимки на светския фотограф Слим Ааронс. Кралски особи и рокзвезди се смесват с писатели, мошеници и покварени. След епохата на джаза и реактивните двигатели настъпва бумът на дот-ком балона и кратката олигархизация на басейна. Всички тези епохи вече са в миналото.


В наши дни на мястото за отдих и в забележителния хотел на Ривиерата, където външният свят е държан настрана, всичко е както трябва да бъде - "спокойствие, лукс и волупте". Хотел дю Кап е затварян само четири пъти в дългата си 150-годишна история, за последно по време на пандемията, но когато се върнах миналата година, инфлуенсърите отново бяха в пълен състав, позирайки по протежение на меката настилка Grande Allée, която се спуска към морето.


Разбира се, това е чисто злато на Инстаграм: церемониален подиум, дълъг 650 метра, обсипан от двете страни с борове, който води от класическото имение на Наполеон III от 19-и век, покрай кокетните палми, до парти терасата на Eden Roc, стърчаща над водата като нос на кораб. Това е място, което може да се види и да се види - и все пак няма нищо по-уединено, спокойно и като скривалище от ден, прекаран в една от 31-те кабини с бутилка розе Whispering Angel. Тези семпли, рустикални къщички са сърцето и душата на имението, разположени на скалистите възвишения на морския бряг под шепнещите алепски борове.


Други начини за прекарване на деня са да се потопите в СПА центъра на Dior, да усъвършенствате подаването си на един от петте глинести тенис корта (които се почистват старателно преди закуска) или да посетите пчелните кошери и къщичките за птици. В един от ъглите на 22-те акра парк с аромат на мимоза и глициния има дори гробище за домашни любимци, в което редовните гости погребват починалите си спътници.


Въпреки че Hotel du Cap върви в крак с времето, той никога не се поддава на капризите на модата и си остава класика. Табелата на Анатол Франс на входа на пътеката към кабаните обобщава: "Това, което ще бъде, е това, което е било". Хотелът все още се придържа към заветната поговорка, че в бурни времена да живееш добре е най-доброто отмъщение.


Хотел Imperial


В хотел Imperial ще се потопите в приказен водовъртеж от разкош и блясък от 19-и век, който би могъл да бъде озвучен и хореографиран от Баз Лурман, осветен от полилеи, с мраморни подове, по които искате да се плъзгате с чорапите си, и флотилия от ливреизирани лакеи, които с радост ще отнесат тези чорапи, за да ги изперат и изгладят след това.



Той е изключително достъпен и иска всеки да се забавлява. Твърде мързеливо е да се посяга към препратката към "Гранд хотел Будапеща" на Уес Андерсън за такъв тип хотел, но тук сравнението е оправдано: Майкъл Мозер, главен портиер на хотела в продължение на 31 години, е вдъхновението за мосю Густав на Ралф Файнс във филма - и дори е помолен да се появи във филма, но задълженията му не му позволяват.


В стаите има кадифета, тапети и драперии, съчетани с максималистична естетика, която би накарала Барбара Картланд да посегне към слънчевите си очила. Що се отнася до храната; шницелът е един от най-добрите в града, толкова голям, че може да го преметнете през коленете си, за да се стоплите през зимата. Извън хотела има причина принцът на Вюртемберг да построи дома си тук: Империал се намира точно на Рингщрасе, булевардът от императорската епоха, който обикаля историческия център на Виена - така че всички основни забележителности са достъпни пеша. Това е неокласически гранд дама точно в сърцето на Виена, където се танцува валс - толкова величествен, колкото и да е, но не и с разпуснати коси.


Il Sereno


Когато стартира преди няколко години в Торно, Il Sereno, Lago di Como предизвиква сензация. Това беше първият хотел в района на езерото Комо, проектиран от световноизвестен архитект - и Патрисия Уркиола, испанската архитектка, която отдавна живее в Милано, свърши страхотна работа.



Хотелът се слива със заобикалящата го среда благодарение на "светлата" сграда, чиито многобройни прозорци се заливат със слънчева светлина, отразена от езерото. Градината с около 183 вида растения създава великолепен цветен пейзаж, който се синхронизира с околната среда. Дори отопляемият безкраен басейн от бразилски кварцит и палубата от ясенова дървесина се сливат с езерото в непрекъсната линия: хармония.


От вътрешността на хотела често можете да зърнете водите на Ларио - другото име, с което е известно езерото Комо, емблематична част от италианската култура и декор на романа на Алесандро Манцони от XIX в. "Обручникът", където разделените на две звезди влюбени Ренцо и Лучия най-накрая успяват да се съберат и да се оженят.


Фоайето на Il Sereno е елегантно, меко и приветливо, изпълнено с най-доброто от италианския дизайн - мебели от Cassina, Moroso, B&B Italia - както и 40-те стаи, всички с изглед, и изящната вертикална градина на Patrick Blanc.


Вкусната и семпла храна (макар и отличена със звезда на Мишлен) е дело на Рафаеле Ленци и включва местни сладководни риби и зеленчуци, поднесени заедно с великолепни коктейли (дори и безалкохолни).


Сякаш толкова много съвременна красота не е достатъчна, все още има дървена моторна лодка, красива Riva, готова да ви отведе около езерото или до Villa Pliniana, дворец от 16-ти век с още 17 спални - идеално място за слушане на музиката на красивия роял на вилата, докато гледате водите на Лаго ди Комо.


 Източник: cntraveller.com



 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес късметът е на ваша страна

Днес късметът е на ваша страна, не го оставяйте да