16.06.2024 07:11

Най-добрите хотели на гръцките острови за 2024 г.

Видян 2945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Гундари, Фолегандрос

Пребиваване на остров, който не е известен


Докато съседните острови Милос и Санторини гъмжат от хотели, Фолегандрос се отличава със спокойно и бавно променящо се присъствие в Цикладите.


Без летище или круизен терминал, които да го включат в туристическата верига, това е старата Гърция: сурови, тихи села, които поддържат старите си традиции. Гундари е разположен на извисяващите се скали на острова, които се спускат към уединени плажове от всички страни на острова, обляни от искряща синьо-зелена вода, която създава усещане за истинско откъсване от света. Разположен сред 80 акра (320 000 кв. м), този нов за 2024 г. курорт е за хора, които търсят по-тиха алтернатива. Всичките 27 биоклиматично проектирани апартамента и вили са с южно изложение, за да се предпазят от северните мелтемски ветрове през лятото. Повече от половината от тях са подземни.


Луксозните апартаменти са вградени в ръба на скалата, а техните инфинити басейни се сливат незабележимо с обширното Егейско море. Вечерите се прекарват в ядене на фермерски ястия или в излежаване край басейна, който се простира между бар за плуване и салон на ръба на скалата с изглед към Егейско море. Хотелът осигурява и безплатни трансфери до село Хора, където можете да направите исторически обиколки, да хапнете в традиционния ресторант Irene's, където повече от 70 години семейството на "Yia Yia" (баба) Irene приготвя вкусна домашна храна.


Гостите на Гундари могат дори да вземат уроци по готвене с Ирене и да се научат да приготвят нейните сензационни пълнени с ориз домати и други ястия. Noo Saro-Wiwa


 Poseidonion Grand Hotel, Спецес



Включен в нашия Златен списък на най-добрите хотели в света за 2024 г.




Когато погледнете от Порто Хели към Спеце, първото нещо, което ще забележите, е Посейдонион, който се извисява над брега като огромна, безупречно изгладена торта. При откриването си през 1914 г. той е първият хотел на Балканите с топла вода и е построен със стомана от Германия, дърво от Румъния и варовик от България - само най-доброто, независимо от цената. Следват години на разруха и се разказва за срутване на бани на три етажа във фоайето. Но сега, напълно реставриран и разширен от собственика си Емануел Вордонис, той отново е изключително бляскав и международен.


Има усещането за много богата и обожавана леля от Едуардианската епоха, която се е отклонила от обичайния Лазурен бряг, за да се наслади на прелестите на гръцкия остров. Има стаи с изглед към морето и към градината, апартаменти с басейн, кралски апартаменти и стая с кула - всички в класическа бледа палитра, която отразява светлината на острова до такава степен, че от време на време имате подозрение, че някак си плувате. Морските дарове са превъзходни, а когато вечеряте на външната тераса, наистина усещате електричеството, топлината и хумора на този специален остров. Антония Куирк



Порто Занте, Закинтос

Включен в нашия Златен списък на най-добрите хотели в света за 2024 г.




Най-ясно си спомням стъпалата надолу към облицования с камъни спа център тук. Може би защото бях бременна в осмия месец и бях свръхвнимателна, но най-вече защото бяха направо като от приказка: толкова малки и интригуващи, вградени в склона на хълма и оградени от буйна средиземноморска зеленина. Всеки ден ходех по тях на различни процедури, според съветите на семейния хотел - постепенно се отпусках, рестартирах, съживявах, слушах и гледах вълните на Йонийско море през огромните отворени прозорци. Порто Занте е идеално място за меден месец. Вилите са огромни, дизайнерски издържани, но изключително удобни, с басейн с контролирана температура и личен портиер, който ни прегърна и каза:


"Сега вие сте нашите бебета". Малко са местата в Европа, които са толкова частни или имат ниво на обслужване, което да съответства на това. Искате да се храните от японско-азиатското меню в Maya, но в гръцко-средиземноморската клубна къща, за да можете да слушате местния пианист? Готово. Нуждаете се от малко време за вашето малко дете, но то се съпротивлява на детския клуб? Решителният персонал ще ги накара да се кикотят за нула време. Искате ли да разгледате околното море и села или близкия град? Маршрутите могат да бъдат уговорени в деня и след това адаптирани от четириместния кораб или яхтата. Не е чудно, че президенти, кралски особи и културни икони идват тук, за да се спуснат по тези вълшебни стъпала, когато имат нужда да намалят психическото си натоварване. Беки Лукас


Santa Marina, a Luxury Collection Resort, Миконос

Включен в нашия Златен списък на най-добрите хотели в света за 2023 г.




Когато избирах хотели за медения месец в Южна Гърция, откъдето е семейството на майка ми, за мен беше важно да подкрепя хотелите с гръцки собственици след пандемията. Бях във възторг да открия, че Санта Марина, любимият петзвезден курорт на Миконос, продължава да е собственост на същото местно семейство, което го е открило преди четири десетилетия.


Единственият курорт на острова със собствен пясъчен плаж - и то в спокойния и търсен залив Орнос - Santa Marina включва 101 стаи и апартаменти с изглед към морето и частни басейни, както и 13 просторни вили, плажен клуб, разположен в залив, защитен от мощните цикладски ветрове, и два инфинити басейна, които разнообразяват обстановката за излежаване. В два ресторанта, сред които суши бар Buddha-Bar Beach Mykonos и Mykonos Social by Jason Atherton, се предлагат изобретателни ястия, вариращи от вдъхновени от азиатската кухня поке и севичи, които се основават на изобилието от риба в Средиземно море, до ястия в стил таверна: бавно готвено агнешко, сушен на слънце октопод на скара, класически хориатики и хлебни кошници, поднесени с традиционни дипове като тарамосалата (пюре от хайвер) и хипити (пикантно разбита фета). СПА центърът на място разполага с традиционен хамам, както и с ароматерапевтични масажи, медицински процедури за лице и сауна, които си заслужават да се откъснете от слънцето и пясъка за един следобед.


Но истинската магия на Санта Марина се крие в простите удоволствия, които предоставя легендарното ѝ местоположение - отпивайки асиртико от сенчеста кабина, докато край вас минават мегаяхти, ще забравите за репутацията на острова като място за шумни партита. Шанън Макмахон


 Пное, Крит

Уединението само за възрастни




Превеждан просто като "дъх" на гръцки, Pnoé е стилен дизайнерски плажен курорт само за възрастни, който предлага силен уелнес и непринудена атмосфера на частен клуб. Само на десет минути от летището в Ираклион, тази дебютна хотелска концепция се отличава с острота и приятна нотка към драматичната минойска архитектура, прочута в критската история.


Архитектурата с отворен план осигурява целодневна слънчева светлина с 60 частни апартамента с басейн от централния двор с бадемовиден басейн в сърцето му. Всички просторни апартаменти са декорирани в една и съща земна палитра, отразяваща околния скалист пейзаж, а изящните очни линии са внимателно обмислени навсякъде. Етиката на Pnoé се върти около подбора на най-добрите предложения от "домашния" Крит, подкрепен от партньорството с някои от главните играчи на острова, а именно най-добрият готвач на Крит Panagiotis Magganas.


Пълнотата на вкуса и свежестта, както и минималният брой километри, са гарантирани заедно с добросъвестно обслужване, което поставя нов стандарт на плажа Karteros. За повече информация прочетете пълното ревю на хотел Pnoé. Сара Сиес


Summer Senses Luxury Resort, Парос

Бягството в Парос




Summer Senses Luxury Resort е едно от най-новите попълнения на Парос и разполага със 100 съвременни стаи, вариращи от луксозни скривалища до апартаменти със собствени басейни.


Сред петзвездните предложения са два големи открити басейна, СПА център и фитнес център, както и възможности за изискана кухня, включително сътрудничество с атинския ресторант Hytra, отличен със звезда Мишлен. Пясъчните участъци на плажа Punda с барове, диджеи и партита край басейна са на три минути пеша. До оживената столица на Парос - Парикия, може да се стигне с кола за по-малко от половин час, а някои от най-живописните цикладски села са само на един хвърлей разстояние.

В това убежище за бягство от всичко гостите са обгрижвани с най-голяма грижа и внимание. Посетителите са поканени да се пренесат от едно изкушение в друго - от напълно възстановяваща спа процедура до коктейл по поръчка край басейна с безкрайна гледка към Егейско море. Задължително е да се похапне в изискания ресторант Galazia Hytra с щедри, но изискани модерни ястия, поднесени в най-зашеметяващата обстановка под средиземноморските звезди. Всеки обмислен детайл в Summer Senses отразява стремежа на хотела да предложи най-доброто бягство на цикладския остров. Обслужването е безупречно, а всяка функция е перфектно калибрирана, за да гарантира, че гостите се чувстват отпочинали и освежени. Истински гръцки рай. Анна Гладуин



Once in Mykonos Luxury Resort

Модерно и хладнокръвно бягство




Това ново за Миконос място, вградено в стръмния склон на уютния западен залив, предлага едни от най-хубавите гледки на острова. Плувайте до спалните покрай частния басейн или се потопете в безкрайния басейн на покрива, който разполага с потънал бар и плаващи шезлонги. Елегантен бял интериор и бледи мраморни подове се срещат в 59-те апартамента, които разполагат с дъждовни душове с хамам, чисти бели легла и тераса за отпиване на слънчеви бани с изглед към морето. Двойки и пищни партита могат да се укрият тук в спокойна обстановка. Персоналът е приятелски настроен, внимателен и познава всички гости по име - няма да забрави как искате кафето си сутрин.

Главният готвач Кириакос Сотириу сервира новаторски ястия, като се вдъхновява от своите пътувания и включва традиционни гръцки вкусове. Трябваше да се въздържаме да не поръчваме хумус към всяко ястие. Най-добре е да вечеряте на терасата в златния час, когато слънцето се скрива зад скалистия склон на хълма, осеян с яркобели вили и вятърни мелници. Избрали сте този хотел, за да мързелувате спокойно, да се отпуснете и да изпиете узото от предишната вечер. Софи Найт


Canaves Oia Epitome, Санторини


Любимият семеен хотел



Мястото в Оя е рядкост; стока на ръба на потреблението. Всеки квадратен сантиметър от скалите тук, на калдерата, гигантска част от крайбрежието, е погълнат от безупречно изгладени хотели, подобни на торти, които се борят за място на ринга. Да, когато става дума за възхвалявания от Корбюзие цикладски минимализъм, това е съвършенство в плакатна рамка. Да, всичко това е много красиво в хаотична сладкарница, но малко клаустрофобично. Canaves Oia Epitome обръща гръб на всичко това. Четвъртият хотел на семейство Chaidemenos е открит през май 2018 г. на километър северно от залива Ammoudi, с лице към калдерата, което е нагло пренебрежение към традиционните хотелски разбирания.


През 1985 г. Янис и Анна са сред първите, които привличат пътници в рибарското селище Санторини с гледки, които пресъздават самата извивка и простор на планетата. Двете скални пещери, които те превръщат в минималистични убежища за неотроглодити, се превръщат в Canaves Oia, а след това и в изцяло бялата цикладска хотелска марка, която определя тона на интелигентната сцена на острова през следващите три десетилетия. Сега техните синове Маркос и Александрос сменят стила на работа. За Epitome, първия семеен хотел на групата, те се обръщат към K-Studio, модните местни дизайнери, които стоят зад Bill & Coo Coast в Миконос и изключително готиния Scorpios.


Отвореното разпределение е освобождаващо: почти цялото небе, море и басейн с 24 квазинеолитни, ниски кубове от вулканичен камък, замаскирани в скалата. Тези вили са изключително просторни. Огромната Aqua Retreat има прозорец, подобен на аквариум, в долната спалня, който хвърля ефирна синя светлина от дълбините на басейна. Има много места, където семействата могат да избягат един от друг; черният пясък на плажа Katharos е само на крачка от тийнейджърската разходка. Вихрите от мандарини в небето сигнализират, че е време да се съберем отново. По-слабо забележимите залези тук са някак по-хубави от тези в Оя. Тези над калдерата вече не си заслужават цената. От Рокси Кавуси-Уокър



 Katikies, Миконос

Подложката за афтърпарти




Малцина смятат, че Миконос е техният избор за социално отшелничество на Егейско море. Но сред най-здравословните тайни на острова са неговите тайни убежища - дори Дионис е имал нужда от почивка от забавленията. Най-дискретен, но в същото време на място, е новият Katikies Mykonos, разположен на разнебитена земя на югозападното крайбрежие, на изток от остров Делос, където облеченият в тоги култ на бога е извършвал ритуали на екстаз. Открит е през юни 2018 г. като също толкова срамежлива, 30 години по-млада сестра на обожавания оригинал в Санторини - местен пионер в дизайна по времето си - и веднага се превръща в класика, напомняйки за бавния, изгубен дух на Цикладите отпреди 1950 г., в който се влюбиха бохемите от втората вълна. Дори е трудно да се открие: само наподобяваща хамлет купчина девствени кубчета захар над тихата усмивка на пясъка на Агиос Йоанис. Всъщност амфитеатралното оформление на собственика Николаос Пагонис крие 35 стаи със самостоятелни тераси и басейни в лабиринт от алеи, създавайки илюзия за пространство, уединение и онази малка тръпка на откривателството.

На всяка крачка ви очаква изненада: СПА център, бутик (с разумно подбрани бикини с витамин А) и два безкрайни басейна, които се простират до Делос, под точно определен ъгъл, за да бъдат защитени от безмилостните ветрове Мелтеми. Стаите са успокояващи ретината бели пашкули, подчертани с кобалт и нюанси на мастило; без изкуство и дразнещи дизайнерски прищявки. 


Въпреки това дори отшелниците, които гледат към Егейско море, ще бъдат примамени в 19:00 ч. от цитрусовите аромати, създадени от младия шеф-готвач Ангелос Бакопулос в азиатския фюжън ресторант Seltz и в Mikrasia край басейна. Пясъчната атмосфера на бара на плажа не отговаря на звездния стандарт на неговите анадолски и византийски интерпретации на ястия като ризото с треска в емулсия от спанак и копър. В рамките на 15 минути може да се стигне до шегите в Nammos и Scorpios. За разлика от по-големите и по-нашумели места за отдих на острова, като Santa Marina и други, Katikies е място, където да се скриете, а не да ви видят - поне по миконските стандарти. От Рокси Кавуси-Уокър



 Източник: cntraveller.com



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец