15.09.2024 08:00

Най-опасният трекинг маршрут в Индия включва ходене по замръзнала река в продължение на дни

Видян 13508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представете си само, че преминавате през най-опасната пътека в Индия, при това по тънък лед! Смразяващо е, нали? Като приключенски спорт, трекингът, пешеходен туризъм в планински район, крие много рискове. Вие сами сте си спасител. Но за любителите на приключения рисковете имат своята тръпка. Затова тук ви предлагаме един трекинг, който ще ви предизвика по най-екстремните начини. Пригответе се да научите повече за трека Chadar, Чадар, и да прекарате дни в ходене по замръзнала река в Ладакх.


Чадар ще ви остави без думи със своята спираща дъха красота. Това е една от причините, поради които трекерите се изкушават от най-опасната трекинг пътека в Индия. Въпреки това, адреналиновите ви изисквания за ходене по замръзнала река в продължение на дни може да ви накарат да пренебрегнете свързаните с това рискове. Много красивият трекинг Чадар е и един от най-опасните трекинги в света. Затова по-добре знайте какво ви очаква. И първият от тях е острата планинска болест.



Преходът започва в Лех, на височина 3 474 метра, и е меко казано да го наречем приключение. Трекът на Чадър е заплаха за живота ви, тъй като рязката промяна на надморската височина оказва огромно въздействие върху организма ни. Препоръчваме ви да посетите Лех по-рано и да позволите на тялото си да се аклиматизира преди трека. След това идва ред на безпощадното време. Бъдете готови да се сблъскате с лавини и снежни виелици на Чадър.


 Преходът до Чадар ще ви отведе през замръзналата река Занскар. Тази река е единствената връзка между външния свят и селото Занскар. А не е лесно да се ходи по тънък лед, повярвайте ни. Един подхлъзнал се крак и може просто да загубите живота си. Също така не знаете какво ви очаква на терена на най-опасния трекинг маршрут в Индия. Постоянно променящото се време в Лех води до много промени в маршрута.


Лека промяна в температурата може да доведе до появата на нови ледени форми или да доведе до внезапни ледоразрушения, а вие дори няма да разберете. Препоръчваме ви да се движите напред в по-малки групи с опитен водач отпред. Уверете се, че групата ви и особено водачът, разполагат с карабинери, сбруи, прашки, чувал за хвърляне, спален чувал и най-важното - въже. Но няма гаранция, че дори след всички мерки за безопасност няма да се сблъскате с животозастрашаващ епизод. Затова планирайте съответно. Чадър, най-опасната пътека за трекинг в Индия, е преживяване, което променя живота ви, но не е предназначено за всеки!


 Мария Пенчева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион