Пред бТВ Спецов, който е от Бургас, където е и рафинерията, определи като своя „надежда”, че "Лукойл  най-сетне ще признае появата на печалба от своя многомилиарден бизнес в България и ще плати данък”

Свързани новини

30.05.2022 16:46

НАП се „надява” Лукойл да почне да плаща данъци, но ще дава парите ни на доносници, да портят приятели и комшии за стотинките на близките си

Видян 3050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Директорът на НАП Румен Спецов, като министъра си А. Василев адвокатства на Лукойл за измамните цени на горивата у нас, обяви, че  руският гигант можело да започне да плаща корпоративен данък на държавата, което е правил в 3 от последните 23 г. и това е взело над 1 млрд.лв. от джоба на бг данъкоплатеца.


 


Пред бТВ Спецов, който е от Бургас, където е и рафинерията, определи като своя „надежда”, че "Лукойл  най-сетне ще признае появата на печалба от своя многомилиарден бизнес в България и ще плати данък”. Тази година резултатите ѝ били „видимо добри” и шефът на НАП изрази оптимизъм, че ще тя започне да плаща данък печалба. Всъщност работата на НАП, която той оглавява повече от година, е да събере парите НИ, не да се надява.


 


Службата му не прави и нищо срещу финансовите спекулации за поне 200 млн. лв. месечно от надуване на цените на горивата, посредством фалшиво купуване на нефт на цени на Брент и препродаването му след обработка във вид на бензин, дизел и т.н., докато използваният реално петрол е 40% по-евтиния руски Уралс. От което, вместо нормалните около 2,30 лв., цените по бензиностанциите на литър са с лев отгоре. И така, откакто е шеф на НАП.


 


В същото време НАП предложи хората да доносничат за евентуално укрити доходи на техни приятели, колеги и съседи, срещу което да вземат 10% от разкритите впоследствие суми. Подобно гнусно завръщане към най-лошите практики на тоталитаризма ли е Промяната?





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат