Свързани новини

13.06.2021 09:26

НАТО ще се обяви против ядрени ракети с наземно базиране в Европа

Видян 2234 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните-членки на НАТО се готвят да обявят на предстоящата среща на върха в Брюксел и в навечерието на срещата на президентите на Съединените щати и Русия - Джо Байдън и Владимир Путин, че са против разполагането на ядрени ракети с наземно базиране в Европа. Това съобщава изданието „Дифенс нюз“, което се позовава на източници от Европейския съюз и американския Конгрес, предаде ТАСС.


Такава разпоредба се съдържа в проекта на комюнике, което трябва да бъде публикувано след приключването на срещата на върха на НАТО.


„Тази стъпка се разглежда като евентуален начин да се намали  напрежението в отношенията с Москва и да се направи първата стъпка в диалога за контрол на оръжията преди срещата на върха между Вашингтон и Москва в Женева на 16 юни“,  предаде БНР.


32-ата среща на върха на НАТО ще се проведе в Брюксел на 14 юни, а след това – на 16 юни, в Женева ще се срещнат Байдън и Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 13.06.2021 18:16

    НАТО има повече от 10 пъти превъзходство при конвенционалните сили и средства.

  • 005 Anonimen 13.06.2021 17:48

    И в добавка - днес отново трейли сутринта, дъжд след обяд. Подгизна ми градината заради натовски маневри. На вас в градовете, ще ви внесат, ще си купите. Аз, ауткаста с какво и от къде да си купя, бе майка ви циганска продажна.

  • 004 Anonimen 13.06.2021 13:57

    Чудно ми е изкуфелия краварски дъртак като се срещне с Путин ,дали ще помни какво са му казали да приказва?

  • 003 Чурулик Марийкин 13.06.2021 12:20

    Изобщо - това не е мирно предложение, това е подигравка към Путин. Команда - "Изуй си гащите !" В Кремъл трябва да са луди да се съгласят на такова "разоръжаване". Руският ядрен "тризъбец" има един централен "зъб" - по-дълъг от другите два зъба, и това е точно наземно базираните ЯО. Както МКБР /предназначени изключително за Чичо Сам/ , така и ОТР "Исккандер", които могат да носят ядрен заряд , които покриват 2/3 от Европа и с малко доработка - цяла Западна Европа. Русия не я прави, защото коректно се придържа към Договора за Ракетите със Среден Обсег, от който дефакто САЩ се отказаха... Накратко. Тая дебилна оферта няма как да мине, абсурдно е да мине пред Москва.

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 13.06.2021 12:18

    Отговорът на въпроса, защо НАТО имат такива мераци е, че САЩ общо разполагат на въоръжение с под 200 тактически ядрени заряда, а Русия - с над 2000. Освен това през 2019 в The National Interest имаше статия, в която се говореше за складирани в Русия над 15 000 тактически ядрени заряда, наследство от СССР, напълно годни за употреба поне още 50 – 100 години !!! Ха-ха-ха, тези са по-зле от тийнейджъри, бъркащи желаното с възможното. Да се молят да не избухне война, че ще гризнат дръвцето натовските завалии !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

В днешния последен априлски ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В днешния последен априлски ден и в навечерието на