26.05.2024 00:05

Не благодари на бг режисьора си К. Божанов индийската му актриса с награда в Кан

Видян 6491 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма на българския режисьор Константин Божанов The Shameless (на снимката) не благодари на режисьора и изстрадал дълги години създаването на филма и дал й шанс, докато получаваше наградата за най-добра актриса на второ по важност селекция Осолен поглед в Кан. Това стана пред очите на 19 минути.


Хиндустан Таймс даже приписа на своята страна филма и от началото до край така и не спомена българския му създател, което е дълбока несправедливост при всички пречки, създадени именно на субконтинента за реализирането на продукцията.


Черната неблагодарност е още по-неприятна, като се има предвид, че Анасуя Сенгупта изброи от сцената и специално благодари на продуцентите на филма. Повече за него ще четете в следващите дни в специалното ни интервю с неговия създател, родом от Разлог. 


Мъжката награда отиде при Абу Сангаре, който играе себе си в невероятно разтърсващия филм Историята на Сюлейман за невидимите хора в Париж и изобщо, с които сме заобиколени, като журито, оглавено от известния режисьор Савие Долан даде и своя приз на Борис Ложкин, който е създател на лентата. 


За разлика от журито на първата селекция, в Особен поглед голямата награда отиде също заслужено на китайски адрес за филма Черното куче, чиито автори се появиха с прекрасна хрътка на сцената и обясниха, че истински животни участват в продукцията, която изглежда като компютърна анимация, а е истинска и предизвикаха взрив от овации в зала Дебюси на фестивалния дворец.


 


Борис Ангелов


Спецпратеник на 19', Кан 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Неприятна случка може да ви развали настроението от сутринта

Неприятна случка може да ви развали настроението от