01.08.2024 12:12

Не може да му стъпите на малкото пръстче на Георги Йорданов: Свиленски към г-н Атанасов

Видян 327 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандал и прекъсване на заседанието на парламента предизвика изказване на депутата от ПП ДБ Атанас Атанасов, съобщи БНР.

Атанас Атанасов се обяви срещу предложението на Министерството на културата президентът да награди с орден "Стара планина" Георги Йорданов за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. Под негово ръководство е построен и един от символите на столицата – НДК.

Атанасов напомни за действащия закон, с който през 2000 година комунистическият режим у нас е обявен за престъпен. Това предизвика реакцията на БСП. Депутатите от групата, сред които председателят ѝ Борислав Гуцанов, застанаха от двете страни на трибуната, от която Атанасов четеше декларацията.

Заради настъпилата ситуация председателят на парламента Рая Назарян обяви 10-минутна почивка.

Последваха процедури и изказвания.

"Служили сте на тази власт, за която сега претендирате. Катерили се по раменете на Българската комунистическа партия, за да станете голям прокурор. Сега се катерите по раменете на Георги Йорданов, за да станете голям политик. Няма да можете. Не може да го стигнете. Не може да му стъпите на малкото пръстче на Георги Йорданов. Ето виждам тук г-жа Фандъкова. Попитайте я. Нека тя излезе да каже две думи за този човек, как ти ли беше срам да поругават е най святото име в българската култура", заяви депутатът от левицата Георги Свиленски.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също взе думата.

"И най-малкото нещо, което можеше да се случи, е просто да се замълчи. ПП-ДБ а пореден път изпуснаха шанса да замълчат", заяви той.

От ГЕРБ припомниха за функционалите във властта и бившия комунистически режим.

"Колеги, много отдавна нямате право да заграждате никой, който е инакомислещ. Нито да го сваляте, нито да го изнасяте от трибуната, нито нищо подобно. Обаче е важно да говорим за двойните стандарти. Генерал Атанасов, аз ви слушам и такова умиление ме обхвана. Вие говорите възмутено за членовете на политбюро, ама думичка не казвате за много по-страшната "Държавна сигурност". За кмета на София, който е трето поколение "Държавна сигурност"", заяви Георги Георгиев.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Един ден, в който трябва да поемете отговорност

Един ден, в който трябва да поемете отговорност не само