29.05.2024 16:28

Не само България, но и НАТО няма намерение да праща войници в Украйна: Главчев

Видян 545 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София даде възможности на някои пак да покажат способности по повод на хибридни атаки и дезинформация, предупреди служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание, предаде БНТ.

    "Упорито се разпространи слухът, че България ще праща войници в Украйна, което естествено няма нищо общо. Самият Столтенберг каза, че не само България, а и НАТО - като Алианс, няма такива намерения - не е обсъждано нищо подобно. Затова смятам, че казвайки истината, е най-добрият начин да се борим с хибридни атаки и дезинформация", посочи Главчев.

Министър-председателят изтъкна също, че днес е много голям ден за българската енергетика като се вземе предвид първото зареждане на пети блок на АЕЦ "Козлодуй" с американско ядрено гориво.

    "Исторически факт е - 43 касети на "Уестингхаус" са заредени в пети блок на АЕЦ. Това не са просто 43 касети - факт е, че имаме диверсификация в енергетиката. Тази думичка "диверсификация" значи поне 3 неща - надеждни доставки, енергийна сигурност и безопасност на експлоатацията.

    Диверсификацията е и избор - когато имаш възможност да правиш избор, имаш възможности и той да е по-добър. Плод на 20-годишни усилия са в тази насока, на нас се падна честта да финализираме този процес на първия етап. Той продължава с избора на алтернативно гориво за 6-и блок, където имаме подписано споразумение с френската компания", посочи Главчев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби