Свързани новини

26.10.2020 10:32

Нешка Робева станала жертва на жилищна измама

Видян 1817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-успешната българска треньорка в художествената гимнастика Нешка Робева е станала обект на имотна измама.
Историята започва през  80-те години на миналия век. Тогава семейството на Лилия Воденичарска получава право на строеж върху държавна земя, намираща се в местността Драгакин камък в село Оселна, община Мездра.
По същото време започва и строежът на съседната къща, чиито собственици са Нешка Робева и съпругът й. "Всичките ми награди бяха вложени в къщата. Живели сме там по седмица-две, не сме били за постоянно", разказа тя пред Нова.
Преди 3 години в селото плъзва слух, че двете къщи са продадени. Никой в Оселна не поставя това под съмнение, защото през последните години нито Нешка Робева, нито съседката й Лили са идвали в селото. Истината обаче е друга.
Според потърпевшите става въпрос за добре подготвен сценарий, част от схема за придобиване на имоти. За случилото се разбират случайно.
"Мой колега отива в Мездра, помолих го да мине и да види къщата. Като се върна ми каза "Госпожо, много ще ви изненадам, но някой живее във вилата". Показа ми и снимки", каза Робева.
"Г-жа Робева ми звъня лятото преди 3-4 години и ме попита кой стопанисва имота и й казах, че се носи мълва, че са го продали", каза кметът на Оселна Росен Николов.
В този момент и кметът, и хората в селото знаят, че новият собственик е Цветан Кръстев - човекът, пуснал слуха за продажбата. Лили твърди, че никога не го е виждала. А Робева, че са се срещали веднъж преди много години.
През цялото това време нито Нешка Робева, нито Лилия разбират за промените в собствеността. Междувременно продължават и да плащат данъци за вече чуждите имоти.
Двете страни показват всички документи в съда, който трябва да реши чии са къщите. Книжата обаче са недостатъчни. И ако през 2010 година семейството на Цветан е използвало свидетели, за да докаже, че имотите са негови, то в съда от тях имат нужда и Робева, и Лили.
След 3-годишна съдебна сага, преди няколко седмици съдът излезе с решение, но само за имота на Робева, а Лилия още чака. Според решението имотът е на Нешка Робева и тя е измамена.


Виж видео ТУК!


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.