30.07.2024 12:02

Няма да разговаряме с групичката около Ивелин Михайлов повече, не знаят как функционира парламентът: Тошко Йорданов

Видян 923 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Неуспешно приключи първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. На нея трябваше да присъстват шестимата депутати от разпадналата се група на "Величие", лоялни на основателя на партията Ивелин Михайлов, но се яви само един народен представител - Красимира Катинчарова.

Тя постави като условие за подкрепа на кабинет да бъде прието тяхното предложение за изграждане на АЕЦ "Белене" от украинска страна.  Според председателя на ПГ На ИТН Тошко Йорданов това е невъзможно да се случи в рамките на преговорния процес и без да се произнесат експерти. След срещата Катинчарова заяви:

"Разговорът премина в очакван за мен тон. В този парламент ние не се радваме на отношение като равни политически играчи. Не очакваме нищо, освен политическо високомерие в този парламент, който е пълен с играчи, които според нас са вече компрометирани. В този смисъл няма да подкрепим такова правителство".

От своя страна, Тошко Йорданов коментира:

"Докато не говорим с всички, няма как да знаем. Не знаех как работи тази групичка около Ивелин Михайлов…Ние дори това да влезе в енергийна комисия, ние нямаме намерение да разговаряме повече с тях, защото подходът им е неправилен. Няма смисъл човек да търси подкрепа от хора, които не разсъждават практически какво се случва…Тя не е наясно как функционира парламентът…Няма нужда от подкрепа специално от тази част".

Следобед ще се проведе още една среща с депутатите от "Величие", близки до бившия председател на групата Николай Марков.

Разговорите с ДПС се отлагат за утре.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Излизайки от вкъщи се убедете

Излизайки от вкъщи се убедете, че всичко е на мястото