20.06.2024 15:06

Няма връщане на старата организация на движение в центъра на София: Бонев

Видян 661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев благодари на Върховния административен съд (ВАС) за решението за реорганизацията на движението на бул. "Патриарх Евтимий". Това решение не означава, че се връща старата организация на движение, а означава да се спре изпълнението на организацията на движението. Няма връщане на старата организация на движение, заяви Бонев на брифинг пред журналисти в Столичната община.

Последствията от решенията на съда са, че при липса на генерален план за организация на движението какъвто София няма, всички организации на движението са незаконни. Голяма част от българските градове нямат планове за организация на движението - от пешеходна пътека до нов булевард е незаконно спрямо тълкуването на съда.

"Това е една от най-големите бомби, заложени от предишното управление, с последствия, доста по-страшни от тези, които са заложили бомбите. Без действащ генерален план на организацията на движението, всичко е незаконно навсякъде", изтъкна Борис Бонев.

Според него дори някой да поиска да се върне старата организация на движението, тя също би била незаконна.


Борис Бонев добави, че е могъл да се плъзне по линията на ПР угодното и да жертва интереса на софиянци, атакувайки управляващите, но не го е направил. От желанието за краткосрочни политически дивиденти изпаднахме в дългосрочна криза на пътната безопасност и организацията на движението, предупреди Бонев.

"С това решение на съда инфраструктурата на България е поставена под въпрос", каза още Бонев.

Заместник-кметът Илиян Павлов посочи, че съдът е оставил новата организация на "Патриарха" недовършена. Подготвена е временна организация на движението, за всичко, което не е довършено - стрелки, знаци, косени линии. През 2017 и 2022 г. не е направен нов план за организация на движението, посочи Павлов.

Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски запита защо между 2017 и 2023 г., когато ГЕРБ са управлявали София не е направен опит да се направи задание за нов план за организацията на движението в столицата. В момента дори старата организация на движение не може да се върне, защото ще се намери кой да я обжалва, посочи Зографски. ПП-ДБ-Спаси София знаят какво да направят, за да направят булевард "Патриарх Евтимий" безопасен и как да го довършат.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Газова сделка

Русия и Иран сключиха споразумение за доставка на газ

Руският енергиен гигант "Газпром" ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес се проявете като отговорни личности

Днес се проявете като отговорни личности. Спазвайте